Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Θανάση ήσουν σπουδαίος και μας έκανες κι εμάς να νιώθουμε σπουδαίοι!!!


Στο πένθος βυθίζεται για μία ακόμα φορά τον τελευταίο χρόνο η οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς τις πρωινές ώρες της Τρίτης (19/3) πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ένας από τους πιο ιστορικούς και εμβληματικούς ηγέτες στην ιστορία του συλλόγου. Εννιά μήνες μετά από τον θάνατο του αδελφού του, Παύλου (τον Ιούνιο του 2018) και περίπου 11 μήνες μετά την απώλεια του έτερου αδελφού του, Κώστα (τέλη Απριλίου 2018), έφυγε και ο Θανάσης από τη ζωή.
Η οικογένεια επιχειρηματιών με καταγωγή από τη Λακωνία κατόρθωσε να «χτίσει» μια βιομηχανία-κολοσσό στον χώρο του φαρμάκου, τη ΒΙΑΝΕΞ. Συνάμα, ο Θανάσης ήταν ο έτερος άνθρωπος (μαζί με τον Παύλο) που μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε αυτοκρατορία στο μπάσκετ και χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ, οποιοδήποτε τμήμα σε οποιοδήποτε άθλημα.
Ο «τυφώνας» όπως τον αποκαλούσαν, για τον παρορμητικό χαρακτήρα του, αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας το οποίο η οικογένεια δεν επιθυμούσε να δημοσιοποιήσει. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομεία «Υγεία», χωρίς να καταφέρει τελικά να αποφύγει το μοιραίο.
Ήταν παράλληλα και ο πιο αγαπητός σε όλους τους φίλους του Τριφυλλιού, αλλά είχε την εκτίμηση και όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης, μιλώντας πάντα με σεβασμό για όλους του αντιπάλους.
Ο λακωνικής καταγωγής επιχειρηματίας Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και μαζί με τα αδέρφια του δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες της χώρας, τη ΒΙΑΝΕΞ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος και ηγέτης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με τον οποίο πανηγύρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Καλό ταξίδι Θανάση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.
Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.
Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, συνεδρίασε έκτακτα, μετά το άγγελμα του θανάτου του σπουδαίου Λάκωνα πατριώτη και μεγάλου δωρητή της Τοπικής Κοινότητας Σελλασίας Δ.Ε. Οινούντος του Δήμου Σπάρτης Θανάση Γιαννακόπουλου του Δημητρίου και προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία και για την αδιάλειπτη θερμή συμπαράσταση του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του και Σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα
1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
3. Να παραστεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελετή της κηδείας του.
4. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΑΕ Σπάρτη

«Στο πάνθεον της αιωνιότητας πέρασε σήμερα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Με αίσθημα βαθιάς θλίψης η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποχαιρετά έναν μεγάλο Λάκωνα.
Αποχαιρετά τον "τυφώνα" του αθλητισμού με την ανεκτίμητη προσφορά.
Παράλληλα εκφράζει την τιμή και την ευγνωμοσύνη της στον συντοπίτη μας Ηγέτη του Αθλητισμού που σε δύσκολες εποχές έβαλε τη δική του σφραγίδα στο χώρο, με αγάπη, σεμνότητα, δυναμισμό, πάθος και όραμα.
Ελαφρύ το χώμα που θα Σε σκεπάσει…»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σωματείου ΑΜΕΑ Λακωνίας

«Το Σωματείο ΑΜΕΑ Λακωνίας, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο μίας σπουδαίας Λακωνικής μορφής του επιχειρηματικού και αθλητικού χώρου.
Υπήρξε ενεργός συμπαραστάτης του σωματείου μας.
Συλλυπητήρια στους οικείους του».


Τα τρία αείμνηστα αδέλφια Γιαννακόπουλου (από αριστερά προς δεξιά: Θανάσης, Παύλος και Κώστας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: