Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΕΛΠΕ 28 - 29 - 30 Μαρτίου!!!



Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης «αριστεράς» και ο Πρωθυπουργός της, που τις εποχές των… µεγάλων λόγων και των επαναλαµβανόµενων υποσχέσεων, αποκαλούσαν εθνική προδοσία την υποθήκευση και ρευστοποίηση του εθνικού πλούτου επέλεξαν µε τις µνηµονιακές τους υποσχέσεις - δεσµεύσεις να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ το πιο σηµαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού, τα ΕΛΠΕ.
Σε µια περίοδο αστάθειας στα Βαλκάνια που στόχο έχει τον πλήρη έλεγχο των πηγών αλλά και των αγωγών διέλευσης της ενέργειας, ∆ηµόσιες κρατικές επιχειρήσεις ξένων χωρών!!! αλλά και πολυεθνικές στην ενέργεια, προσπαθούν να αγοράσουν σε τιµή ευκαιρίας το «φιλέτο» τού δηµόσιου πλούτου της χώρας µας τα ΕΛΠΕ.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες η όποια …ανάπτυξη θα ωφελήσει τις ξένες οικονοµίες, στις οποίες εντάσσεται ως µοχλός της παραγωγής ο διαχρονικός πλούτος που απέκτησε ο ελληνικός λαός!
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι συνιστά ένα µέγα σκάνδαλο και εθνικό έγκληµα πρώτου µεγέθους η απεµπόλησης των Εθνικών συµφερόντων σε ένα νευραλγικό τοµέα της χώρας µας όπως η ενέργεια.
Η Αποτροπή του ελέγχου των ενεργειακών πόρων της χώρας και υπονόµευσης της ασφάλειας και της άµυνάς της, βρίσκει όλους τους πολίτες σύµφωνους και για αυτό θα Αγωνιστούµε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28 – 29 – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 18/03/19 πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ το τακτικό ∆Σ στο οποίο τα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ιδιωτικοποίηση: µε διαφαινόµενες ηµεροµηνίες το τέλος του µήνα ή τις αρχές Απρίλη για την κατάθεση των δεσµευτικών προσφορών από τους φερόµενους «επενδυτές», το Σωµατείο µας αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία για τις 28- 29/3/2019, καθώς και 24ωρη στις 30/3/2019. Παράλληλα αποφασίστηκε διαρκές ∆.Σ. το οποίο αφού επεξεργάζεται τις όποιες εξελίξεις θα µπορεί να προβεί σε συνδικαλιστικές ενέργειες αλλά και τις νοµικές κινήσεις που θα απαιτούνται κατά περίσταση.

Προσλήψεις: έπειτα από συνεχή, έντονο αγώνα και µε επιχειρηµατολογία που δεν άφηνε περιθώρια για αµφισβητήσεις από πλευράς Εταιρείας, εγκρίθηκαν στο τελευταίο ∆Σ της Εταιρίας και είναι σε εξέλιξη 50 επιπλέον των 85 προαποφασισµένων προσλήψεων που αφορούν Τεχνίτες Συντήρησης, Πλοιάρχους Εµπορικού Ναυτικού, Χηµικούς και Πτυχιούχους Μηχανικούς (Χηµικούς - Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους).

Extra bonus: ∆ιανεµήθηκε στα µέλη του ∆.Σ. η απάντηση του Προέδρου & ∆/ντος Συµβούλου στην επιστολή του Εκπροσώπου Εργαζοµένων στο ∆Σ των ΕΛΠΕ και Γεν. Γραµµατέα του ΠΣΕΕΠ, συν. Παπαγιαννόπουλου Κ., η οποία µε σαφήνεια διευκρινίζει ότι το 10% του extra bonus δεν έχει καµία σχέση µε την αποδοχή των εργαζοµένων ως προς την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Μετά από αυτό έγινε ψηφοφορία για την πρόταση που κατέθεσαν τα εννέα µέλη του ∆.Σ. και η οποία έχει ως εξής : «Την άρνηση των µελών του ∆Σ του Σωµατείου να πληρωθούµε το επιπλέον 10% του µπόνους που αφορά τη συµµετοχή µας στο Olympus project». Η πρόταση πήρε 9 ψήφους ΥΠΕΡ, 11 ΚΑΤΑ και 1 ΠΑΡΩΝ. Η συνέχεια στο συγκεκριµένο θέµα, στόχο έχει το διχασµό των εργαζοµένων.

Συναδέλφισσες- οι

Έχοντας αντιµετωπίσει όλες τις µέχρι τώρα προκλήσεις µε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούσαν οι περιστάσεις, σας καλούµε για µία ακόµη φορά να δώσουµε όλοι µαζί δυναµικό παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το συνδικάτο µας στέλνοντας ξεκάθαρο µήνυµα ανατροπής της πολιτικής βούλησης για το ξεπούληµα του οµίλου αλλά και διασφάλισης των θέσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων αλλά και της σύµβασής µας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: