Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ασπρόπυργου!!!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου Ασπροπύργου, δημοτών και επιχειρηματιών στον κόμβο του Ασπροπύργου. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη 1 μ.μ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους παραγωγικούς φορείς, αφού ο Υπουργός δεν έδωσε τη ζητούμενη παράταση, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση διέλευσης φορτηγών άνω των 3.5 τόνων στον Ασπρόπυργο, έως ότου κατασκευαστούν τα έργα υποδομής που ζητάει ο Δήμος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΘΡΙΑΣΙΟ, ο ∆ήµαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου κάλεσε τους δηµότες και τις επιχειρήσεις της πόλης, να συγκεντρωθούν σήµερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 11:30 π.µ. στην πλατεία έναντι των ΛΟΚ, στην Παραλία Ασπροπύργου, εφαρµόζοντας την Απόφαση του ∆Σ για δυναµικές κινητοποιήσεις µαζί µε τους παραγωγικούς φορείς, αφού ο Υπουργός δεν έδωσε τη ζητούµενη παράταση, σχετικά µε την εφαρµογή του νόµου για απαγόρευση διέλευσης φορτηγών άνω των 3.5 τόνων στον Ασπρόπυργο, έως ότου κατασκευαστούν τα έργα υποδοµής που ζητάει ο ∆ήµος.
Θυµίζουµε εδώ πως η τοποθέτηση πινακίδων απορρέει από τον σχετικό νόµο του υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος απαγορεύει τη διέλευση φορτηγών από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Το υπουργείο Μεταφορών προτάσσει την οδική ασφάλεια, ενώ, από την πλευρά τους, οι οδικοί µεταφορείς χαρακτηρίζουν το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο «αντισυνταγµατικό» και «µη εφαρµόσιµο».
Σε πρόσφατη δήλωσή του ο κος Μελετίου ανέφερε: «Ο ∆ήµαρχος και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Ασπροπύργου από την πρώτη στιγµή που έγινε γνωστό ποιοι είναι οι δρόµοι στους οποίους θα επιτρέπεται µόνο µε άδεια η διέλευση των φορτηγών, εξέφρασαν την αντίθεση τους, µε σχετική απόφαση την οποία κοινοποίησαν σε όλους τους αρµόδιους φορείς.
Οι λόγοι για την έκδοση αυτής της απόφασης ήταν οι ακόλουθοι:
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο θεωρεί πως το µέτρο θα δηµιουργήσει περισσότερα προβλήµατα από όσα θα λύσει.
∆εν είναι ικανοποιητικές οι λύσεις που έχουν δοθεί για την αδειοδότηση διελεύσεων και φαίνεται πως δεν έχουν λυθεί µια σειρά από θέµατα.
Για να λειτουργήσει το όλο σύστηµα είναι απαραίτητη η κατασκευή του κόµβου Σκαραµαγκά. Με το ανωτέρω σκεπτικό, προτείναµε στις σχετικές συσκέψεις την αναστολή του µέτρου µέχρι να επιλυθούν τα προβλήµατα.»
Ο Δήµος έχει πραγµατοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογες πορείες διαµαρτυρίας µε πιο πρόσφατη αυτήν για την εγκληµατικότητα, ενώ ο δήµαρχος Νικόλαος Μελετίου ζητάει ξεκάθαρες λύσεις από την κεντρική εξουσία, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η πόλη τα εξαιρετικά κρίσιµα για την αναβάθµισή της έργα υποδοµής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: