Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Η κάθοδος της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου στη Μεσσήνη!!!

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω COVID-19 και με ανάμικτα συναισθήματα τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου. Ακολουθεί το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα του εννεαημέρου. Οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις δεν θα συνοδεύονται από την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη. Είναι ευκαιρία ο ευσεβής λαός να αποδείξει ότι η παρουσία του κάθε χρόνο εδώ έχει να κάνει πρωτίστως με το τιμώμενο πρόσωπο της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και κατόπιν με όλες τις άλλες εκδηλώσεις. Θα το δείξει η φετινή προσέλευση. Χρόνια πολλά Μεσσήνη, χρόνια πολλά σε όλους!     

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 7 μ.μ. Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2020 θα τελούνται το πρωί 7 π.μ., ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7.00 μ.μ., ο Εσπερινός και η Ιερή Παράκληση.

Δευτέρα, 7 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία, για τη «μνήμῃ Της». Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας. Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Ιερή Παράκληση. Από τις 9 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. μεταμεσονύχτια Ιερή Αγρυπνία.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα 7 μ.μ., Εσπερινός.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Ιερή Παράκληση.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στις 7 μ.μ, Εσπερινός και Ιερή Παράκληση, μετά το πέρας της οποίας, η Ιερή Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από τις 9 μ.μ. έως 00.30 π.μ. θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου.















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: