Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Το Μνημόσυνο των αδικοχαμένων συναδέλφων της ΠΕΤΡΟΛΑ!!!


Ήταν πρωινό της 1ης Σεπτεμβρίου 1992. Ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην Ελλάδα, αυτό της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 15 συναδέλφων µας και τον τραυματισμό άλλων 24, συμπληρώνει σήμερα 28 χρόνια. Η μέρα αυτή πρόσθεσε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας µας και αποτελεί μέρα Μνήμης και περισυλλογής για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ.
Σήμερα το πρωί τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι των ΒΕΕ τιμώντας την μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων µας.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθυντικά στελέχη των διυλιστηρίων, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων συνάδελφος Παναγιώτης Οφθαλμίδης, ο Γενικός Γραμματέας συνάδελφος Κώστας Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων σε εργολάβους συνάδελφος Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας συνάδελφος Νίκος Πελεφάντης και πολλοί συνάδελφοι από τα διυλιστήρια Ελευσίνας και Ασπροπύργου.


































































2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το Μνημόσυνο των αδικοχαμένων συναδέλφων της ΠΕΤΡΟΛΑ!!!
Ολα καλά.
Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε πάνω απ' όλα τα ονόματά τους.
Δεν υπήρχε ποτέ Κοντός Σωτήριος στους αδικοχαμένους.

Υπήρχε όμως Κόντης Σωτήριος.

Και παρά την ενημέρωση, για το λάθος που κανένας δεν είδε... χρόνια τώρα, δεν έχει διορθωθεί....

BENEAS GEORGIOS είπε...

Από το πρώτο αφιέρωμα στο Περιοδικό ΠΥΡΣΟΣ (Τεύχος 37) του 2008 και σε όλα τα αφιερώματα αυτού εδώ του blog αναφέρεται σωστά: Κόντης Σωτήριος. Τι συνέβη με την μαρμάρινη πλάκα η οποία έχει και άλλα λάθη δεν ξέρω. Κόντης Σωτήριος, η μορφή του είναι ακόμα χαραγμένη στη μνήμη μου. Αιώνια του η μνήμη!