Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Εξορμήσεις στα Μετέωρα από το ξενοδοχείο Grand Meteora!!!


Το Grand Meteora Hotel βρίσκεται στους πρόποδες των Μετεώρων, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου. Πρόκειται για το πιο επιβλητικό και εντυπωσιακό κατάλυμα της περιοχής, δίπλα στο γραφικό χωριό Καστράκι και απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Καλαμπάκας.
Η ονομασία του σχετίζεται με αυτό που ο επισκέπτης προσδοκά να συναντήσει κατά την επίσκεψή του. Μία συναρπαστική εμπειρία θεάματος, χρωμάτων και εικόνων μέσα στο χρόνο. Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την άρτια αισθητική του. Τα γήινα χρώματα, η πέτρα και το ξύλο υπάρχουν σε ολόκληρο το κτίσμα και δημιουργούν την αίσθηση μιας οικείας και ζεστής ατμόσφαιρας.
Η Καλαμπάκα είναι χτισμένη δίπλα στα θεόρατα ιερά βράχια των Μετεώρων, ενώ κοντά τους περνάει ο Πηνείος ποταμός. Κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια με το όνομα Αιγίνιο. Κάθε χρόνο περισσότεροι απο 2.000.000 τουρίστες την επισκέπτονται. Λίγο μετά την Καλαμπάκα βρίσκεται το γραφικό χωριό Καστράκι, που εκτείνεται στη βάση των γιγάντιων βράχων των Μετεώρων.
Οι επιβλιτικοί, ξεκομμένοι μεταξύ τους βράχοι, των οποίων το ύψος φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 400 μέτρα, αποτελλούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Καλύπτουν μία έκταση τριάντα περίπου τετραγωνικων χιλιομέτρων. Το 1989 η UNESCO ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.






























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: