Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλες στιγμές έζησε η Καρδαμύλη στα εγκαίνια του σπιτιού του Πάτρικ Λη Φέρμορ!!!


Μεγάλες στιγμές έζησε χθες η Καρδαμύλη με αφορμή τα εγκαίνια της κατοικίας του Πάτρικ Λη Φέρμορ που τόσο αγάπησε την Μάνη και ιδιαίτερα την Καρδαμύλη που επέλεξε ως τόπο κατοικίας του.
Βέβαια εξίσου μεγάλη ήταν και η αγάπη των κατοίκων του χωριού στο πρόσωπό του.
Ήταν ο αγαπημένος τους Μιχάλης!
Το Μουσείο Μπενάκη στο οποίο πέρασε η κατοικία μετά τον θάνατο του σπουδαίου φιλέλληνα έκανε το αυτονόητο και με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η οικία ανακαινίσθηκε και θα εκπληρώσει σημαντικούς σκοπούς στο μέλλον.
Στα χθεσινά εγκαίνια που έγιναν με κάθε επισημότητα ήταν παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Εληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, Υπουργοί, Βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου από την περιοχή.
Εμείς εδώ είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την αίσια κατάληξη του εγχειρήματος διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια είχαμε αναδείξει και παρακολουθούσαμε την πορεία του.

Με την ευκαιρία δείτε το πρώτο μας αφιέρωμα εδώ!











































Δεν υπάρχουν σχόλια: