Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Προάγουμε την κατινιά, σπιλώνουμε υπολήψεις, ελέγχουμε την εξουσία!!!


Όταν, αν και επαγγελματίες, βαριόμαστε να κάνουμε ρεπορτάζ και τα θέλουμε όλα έτοιμα στο πιάτο, τότε κάνουμε πρώτο θέμα τις κατινιές της κάθε και του κάθε πικραμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην προχθεσινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δάσους Χαϊδαρίου δεν έγινε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα γίνονται σε παρόμοιες εκδηλώσεις όλων των συλλόγων της πόλης μας, σε όλους τους χώρους της πόλης, όλα αυτά τα χρόνια…
Και δεν μιλάμε για τα τελευταία χρόνια, αλλά για τα τελευταία σαράντα και βάλε χρόνια!
Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικουμενικές, Συνεργασίας και ΣΥΡΙΖΑ.
Με δήμαρχο Γιαχνή, Σκαμπά, Ντηνιακό, Σπηλιόπουλο, Μαραβέλια και Σελέκο.
Με διοργανωτές εθνικοτοπικούς συλλόγους, πολιτικές νεολαίες, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις.
Ακόμα και στις θρησκευτικές πανηγύρεις στα προαύλια των Ναών, κάτι ανάλογο συμβαίνει!
Και βέβαια, ο κάθε διοργανωτής που πραγματοποιεί εκδήλωση ή ο κάθε δήμαρχος που παραχωρεί την οποιαδήποτε πλατεία, δεν είναι υπεύθυνος για να επιβάλει την τάξη όπως την εννοούν κάποιοι που διαπιστώνουν φοροδιαφυγές, αισχροκέρδειες ή άλλες παρανομίες που μπορεί να είναι και στη σφαίρα της φαντασίας τους.
Εάν ο κάθε πραματευτής έχει άδεια να πουλάει ή δεν έχει, και εάν παραβιάζει τον αγορανομικό κώδικα ή όχι, υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας για να το διαπιστώσουν και να επιβάλλουν την τάξη.
Όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις δεκαετίες, έχουμε δει να πωλούν σε αυτού του είδους τις συνάξεις, από πασατέμπο, καλαμπόκια, μαλλί της γριάς και μάγες μέλισσες, μέχρι γραβιέρα Κρήτης, τσίπουρο Τυρνάβου, χαλβά Φαρσάλων, σουβλάκι καλαμάκι, μαστίχα Χιώτικη και κάθε λογής μαντζούνια και λουλούδια…
Τους είδαμε όλους αυτούς, ψωνίσαμε και τους φωτογραφίσαμε…
Ποτέ δεν ακούστηκε τίποτα!!!
Ακούστηκε όμως τώρα, για τον συγκεκριμένο σύλλογο και τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προσβάλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα την συμπολίτισσά μας και καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Έφη Θώδη, που κάθε χρόνο αφιλοκερδώς μας διασκεδάζει στην καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου της γειτονιάς της!
Ακούστηκε τώρα, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα η κόντρα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και τη δημοτική αρχή του Μιχάλη Σελέκου!
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Όπως δεν είναι τυχαίο ότι και το τοπικό μέσο που δημιούργησε το θέμα, αλληθωρίζει εσχάτως προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά…
Και όσοι τώρα δημιούργησαν το θέμα, είναι και οι ίδιοι μέλη συλλόγων και έχουν παραβρεθεί και καλύψει τις εκδηλώσεις τους!
Ό,τι συνέβη στην πλατεία δημαρχείου στο Χαϊδάρι, συμβαίνει άλλωστε σε όλη την επικράτεια, που η Ελλάδα αναστενάζει στα υπαίθρια καλοκαιρινά πανηγύρια, που τα παρακολουθείς, διασκεδάζεις, και αν θέλεις παραγγέλνεις μπύρα ή λεμονάδα με 2 ή 3 ευρώ το κουτάκι ή ουίσκι με 150 ευρώ το μπουκάλι ή αν δεν θέλεις, κάθεσαι στην καρέκλα σου και σιγοτραγουδάς τον πόνο σου...
Αυτά από εμάς και ΤΕΛΟΣ!
Γιατί εμείς δεν τα παίρνουμε για να κάνουμε τη δουλειά που σας παρουσιάζουμε από αυτό εδώ το blog σχεδόν μια δεκαετία. Εμείς, το κέφι μας κάνουμε και την άποψή μας καταθέτουμε κάθε φορά, ευθαρσώς και επωνύμως… Και την αδικία δεν τη θέλουμε ούτε γι’ αυτόν που θεωρητικά τυγχάνει πολιτικός μας αντίπαλος!

7 σχόλια:

Kostas Plastiras είπε...

Τι κάθεσαι αγαπητέ κύριε Georgios Beneas και σκας? Γνωριζόμαστε όλοι πολλοί καλά σε αυτήν εδώ την πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Ο τζαμπας πεθανε.... και το κινημα δεν πληρωνω επισης πεθανε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χρυσόστομε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά επιφυλάσσομαι με μήνυση κατά της κυρίας η οποία με κατάβρισε επειδή αμφισβήτησα τις "καταγγελίες" της και υποστήριξα τα αυτονόητα δικαιώματα του επαγγελματία (νταβατζή, τον χαρακτήρισε). Πράγματι,οι περισσότεροι στην πόλη μας γνωριζόμαστε και φαίνεται πως υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο για την επίθεση της κυρίας που μάλλον ήταν συνηθισμένη αλλιώς και της κακοφάνηκε. Οι εκλογές θα ξανάρθουν, και τότε θα μιλήσουμε σοβαρά. Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται πως είναι στα κοινά του δήμου 17 χρόνια. Ούτε χαρτόσημο δεν θα ήθελα να μου κολλήσει.... Στη διάθεσή σας ακριβή στοιχεία.

Φιλιώ Χατζημπεκιάρη

panpan52 είπε...

Καλημέρα σας !! Θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους των εν λόγω εκδηλώσεων (σωστά γίνονται τις εχει ανάγκη ο κόσμος) να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τηρούν το ωράριο κοινής ησυχίας (ιδιαίτερα ..καθημερινές !!!) δεν είναι δυνατόν με τέρμα τα μεγάφωνα 1.30 ξημερώματα να κοιμηθούν κάποιοι που πρέπει να ξυπνήσουν πρωί να πάνε να δουλέψουν .

BENEAS GEORGIOS είπε...

Καληνύχτα σας και προσέξτε... Στη χώρα μας το τραγικό συναγωνίζεται το γελοίο...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αγαπητέ panpan52 δεν έχεις και άδικο... Ειδικά όταν οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, αντί να είναι διάσπαρτες σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας!