Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σαρακήνικο: Περπατήσαμε και στη σελήνη στη Μήλο!!!


Στο Βορειοανατολικό τμήμα του νησιού θα συναντήσετε το Σαρακήνικο. Το τοπίο μοιάζει σεληνιακό. Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη γαλαζοπράσινη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα των βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι.
Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και καταφύγιο. Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που οδηγούν στην αμμουδιά.
Στο Σαρακήνικο θα βρείτε μια μικρή παραλία με αμμουδιά για να κολυμπήσετε, αλλά κυρίως ψηλά, λευκά βράχια για να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές από αυτά, μέσα στα σμαραγδένια νερά του. Για τους λάτρεις του βυθού, προτείνουμε να έχετε μαζί σας κατάλληλο εξοπλισμό για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε την ομορφιά του στη συγκεκριμένη περιοχή. Αποφύγετε το κολύμπι όταν πνέουν Βόρειοι άνεμοι, αλλά μην παραλείψετε να δείτε πως σκάνε τα κύματα στους ολόλευκους βράχους.
Τέλος, να σημειώσουμε πως αξίζει να το δείτε όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τη νύχτα, ιδίως με πανσέληνο, μιας και οι κατάλευκοι βράχοι αντανακλούν έντονα το φως του φεγγαριού και δημιουργούν ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: