Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Εδώ βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!!!


Ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους θα γίνει από σήμερα η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών.
Στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων, από νωρίς προχθές το πρωί ήταν σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες. Έπρεπε να γίνει καθαριότητα και φροντίδα του χώρου αλλά και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για την οργάνωση της τελετής ταφής του πρώην Πρωθυπουργού που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα. Εξάλλου, για όλα τα υπόλοιπα είχε φροντίσει ο ίδιος εδώ και 15 περίπου χρόνια. Όσο ήταν εν ζωή, ακμαίος και υγιέστατος.
Την απόφασή του για κατασκευή δύο ταφών εκεί, για τον ίδιο και για την αγαπημένη του Μαρίκα, ο Μητσοτάκης είναι άγνωστο πότε την έλαβε. Την ανακοίνωσε όμως, το 2004.
Η επιλογή του σημείου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Εκτός από το προνομιακό τοπίο, εκεί, χωμένο μέσα στα βράχια, βρισκόταν ένα μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποφάσισε να «υιοθετήσει» τιμώντας την μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη - Μητσοτάκη. Από εκείνη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάρει πολλά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα του.
Σύντομα στην περιοχή ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης, τις οποίες ο ίδιος σχεδίαζε προσεκτικά και επιτηρούσε στενά. «Όλα αυτά τα χρόνια φρόντισα και φτιάξαμε διάφορα, όπως περιμάντρωση, συντήρηση των δένδρων, αύξηση της πυκνής βλάστησης, δημιουργία δύο τάφων…» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Βήμα, τον Φεβρουάριο του 2010.
Επισκεπτόταν την περιοχή πολύ συχνά, κάθε καλοκαίρι μόλις «κατέβαινε» στα Χανιά για να απολαμβάνει το τοπίο και να αγναντεύει τη θάλασσα. Όταν οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, ο ίδιος φρόντισε μέχρι και για την δωρεά παρακείμενου οικοπέδου στην εκκλησία ώστε να δημιουργηθεί πάρκινγκ για τον κόσμο που θα ερχόταν να τους αποχαιρετίσει.
Ήταν 9 Μαΐου του 2012 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συντετριμμένος περνά τη σιδερένια πόρτα του νεκροταφείου για να αποχαιρετίσει τη λατρεμένη του Μαρίκα που είχε φύγει από την ζωή τρεις ημέρες νωρίτερα.
Έκτοτε, τα ταξίδια του στα Χανιά αραιώνουν αλλά ο Αργουλιδές ήταν πάντα το πρώτο και το τελευταίο μέρος που επισκεπτόταν...

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα ZARPA NEWS Δεν υπάρχουν σχόλια: