Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι φοίνικες στην Σπάρτη στέκουν αγέρωχοι!!!


Είναι εύκολη και εξοργιστική δικαιολογία να ακούμε από Δημάρχους και Αντιδημάρχους: Έλα μωρέ το ξέρουμε όλοι. Δεν γίνεται τίποτα με τους φοίνικες. Θα ξεραθούν!
Οι ίδιοι βέβαια όταν ήταν στην αντιπολίτευση, άλλα έλεγαν και καταλόγιζαν ευθύνες στους προηγούμενους για εγκληματική αδιαφορία.
Και όμως κύριοι υπάρχει τρόπος. Οι φοίνικες μπορούν να επιβιώσουν. Και αυτό γίνεται σε μια πόλη που σέβεται την ιστορία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και που οι δημοτικοί άρχοντες διακρίνονται για την συνέπεια, τον αυτοσεβασμό, τον σεβασμό στους συμπολίτες και την αγάπη τους για την πόλη.
Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε την Σπάρτη έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια και αυτό που συζητούσαμε στη διαδρομή ήταν αν θα υπήρχαν οι ιστορικής αξίας φοίνικες της οδού Παλαιολόγου.
Φτάνοντας στο κέντρο της πόλης διαπιστώσαμε πως οι φοίνικες ήταν στη θέση τους και στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο οι υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Οι φοίνικες είναι επιμελώς κλαδεμένοι και σε κάθε έναν ξεχωριστά υπάρχει μια ημιμόνιμη εγκατάσταση που κατά διαστήματα διαχέει το κατάλληλο εντομοκτόνο σκεύασμα στην κορυφή συνδεόμενη με το βυτίο που κινείτε κατά μήκος του δρόμου.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες. Τη στιγμή που οι φοίνικες στο Παλατάκι Χαϊδαρίου αποτελούν ανάμνηση, οι φοίνικες στην Σπάρτη εξακολουθούν να στέκουν αγέρωχοι!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια: