Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει για το Ρίο της Βραζιλίας!!!


Σε μία σεμνή, γεμάτη συγκινητικά μηνύματα τελετή, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελλάδα παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016».
Παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού και δεκάδων Βραζιλιάνων στις κερκίδες του Σταδίου, η πρωταθλήτρια κόσμου της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαΐδου, άναψε τον βωμό, όντας η τελευταία λαμπαδηδρόμος, υπό τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, οι οποίοι τραγουδήθηκαν από τη χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Με τη σειρά της, η Πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, πήρε τη Φλόγα από τον βωμό και την παρέδωσε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Νούζμαν.
Το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει στη Βραζιλία στις 3 Μαΐου με μία ενδιάμεση στάση στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης.
Στη διοργανώτρια χώρα, θα καλύψει 36.000 χλμ., στα χέρια 12.000 λαμπαδηδρόμων, θα φωτίσει 300 πόλεις σε 26 ομόσπονδα κρατίδια και στις 5 Αυγούστου, το Φως της Ολυμπίας θα λάμψει στο στάδιο Μαρακανά και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των 31ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: