Κυριακή 24 Απριλίου 2016

16ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!!!


Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών στον χθεσινό 16ο Γύρο Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία στην παραλιακή γραμμή έως το Φιλοξένεια, με κατάθεση ψυχής των μελών του Σ.Δ.Υ.Μ. Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές πλησίασαν τις 1.000 για τα 10 χλμ., με ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρόκειται σε συντριπτικό ποσοστό για Καλαματιανούς ή Μεσσήνιους, που αγκαλιάζουν τον αγώνα - γιορτή της πόλης και μπαίνουν στο διαρκώς αυξανόμενο δρομικό κίνημα, γνωρίζοντας τις χαρές και τα οφέλη της άθλησης. 
Μαζί με αυτούς και εκατοντάδες παιδιά και γονείς που έλαβαν μέρος στα 2 χλμ., με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στον αγώνα να ξεπερνούν στο σύνολο τα 1.500 άτομα!
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν τον αγώνα στο Δημαρχείο, οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει αν όχι τρέχοντας ή βαδίζοντας, χειροκροτώντας τους αγωνιζόμενους.
Η αυλαία του 16ου Γύρου Καλαμάτας έπεσε με τις απονομές στους πρώτους έξι νικητές και τις 6 πρώτες νικήτριες. Βραβεύθηκαν ακόμη οι χορηγοί του αγώνα, οι τοπικές εφημερίδες, για την προβολή της διοργάνωσης, ενώ ο πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας κ. Αλέξης Ζάννης πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην Ιωάννα Κοντομηνά, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ατόμων Με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας Ξαναρχί - ΖΩ όπου προσφέρθηκαν τα έσοδα από τις εγγραφές του αγώνα των 10 χλμ. 

Σημαντικό ήταν το μήνυμα που μετέφερε η κ. Κοντομηνά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα: Ευχαριστώ τον ΣΔΥΜ για την τιμή που μας κάνει να αφιερώσει τον φετινό αγώνα στον σύλλογό μας. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν να κάνουν προληπτικό έλεγχο και επίσης θα θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι υπάρχει ζωή και μετά τον καρκίνο. Γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο στην όμορφη πλατεία της πόλη μας!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!






























Δεν υπάρχουν σχόλια: