Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΝΙΚΗ στον ΑΓΩΝΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για την πλήρη στελέχωση των Μονάδων των Διυλιστηρίων με τεχνικό προσωπικό, προκειμένου αυτές να λειτουργούν με ασφάλεια.
Η προσπάθεια Διοίκησης-κυβέρνησης να σακατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με τις προτάσεις της για την νέα ΣΣΕ, να χτυπήσει την απεργία με δικαστικά μέσα, έχει σαν στόχο να εξασφαλίσει φτηνό και υποταγμένο προσωπικό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, στα πλαίσια των 50 δις γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, πρώτα από όλα βέβαια των κερδοφόρων επιχειρήσεων σαν τα ΕΛΠΕ.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, απέναντι σε ένα πανίσχυρο εχθρό, είναι αγώνας ολόκληρης της εργαζόμενης πλειοψηφίας που βάλλεται από την βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου και της «συμφωνίας για το ευρώ» που υπογράφτηκε στις Βρυξέλλες.

Ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα σχεδιάζουν το γενικό ξεπούλημα με πρώτα στην σειρά, τα ΕΛΠΕ, την ΔΕΠΑ, και εν συνεχεία την ΔΕΗ, στην οποία κομματιάζουν σήμερα για να μπορούν να την πουλήσουν κομμάτι-κομμάτι αύριο.
Όμως η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό. Από αυτήν εξαρτάται η επιβίωση των νοικοκυριών και της κοινωνίας ολόκληρης. Δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες και να υποτάσσεται στην λογική του ατομικού-καπιταλιστικού κέρδους… Πρέπει να εθνικοποιηθεί και να περάσει στα χέρια της κοινωνίας με τον έλεγχο αυτών που δουλεύουν σε αυτήν για να εξασφαλιστεί, η φτηνή πρόσβαση για την εργαζόμενη πλειοψηφία, η ασφάλεια στην τροφοδοσία, η οικολογική επιβίωση του πλανήτη (όπως έδειξε και η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία).

Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

η πολιτική του Μνημονίου έχει χρεοκοπήσει!! Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο οι άνεργοι πέρασαν το 1 εκατομμύριο, οι φτωχοί τα 2. Ο πληθωρισμός καλπάζει, τα έσοδα του δημοσίου και των ταμείων καταρρέουν, φόρους και μάλιστα τεράστιους εξακολουθούν να πληρώνουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Αυτή την χρεοκοπημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της συμμαχίας των «προθύμων του Μνημονίου», (ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη κλπ), αλλά και της ΝΔ
που, ενώ μιλάει κατά του Μνημονίου, έχει ψηφίσει τα περισσότερα από τα κυβερνητικά νομοσχέδια, καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Ο μόνος που βγαίνει ωφελημένος από αυτήν την πολιτική είναι οι ξένοι και ντόπιοι «δανειστές» που εξασφαλίζουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, οι βιομήχανοι που βλέπουν να διαλύεται κάθε εργατικό δικαίωμα, οι τραπεζίτες που θησαυρίζουν ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΧΡΕΟΣ».
Για αυτό απαιτείται ο κόσμος της δουλειάς να έρθει σε ρήξη με όλους αυτούς. Να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Να επιβληθεί στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να χτυπηθεί η ανεργία.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θέλει να ανακοινώσει και μέσα στον Μάιο να ψηφίσει ένα τρομακτικό πακέτο μέτρων 22 δις €!! πολύ χειρότερο ακόμα και από το απαίσιο Μνημόνιο, μαζί με το τι θα ξεπουλήσει για να πιάσει τα 50 δις!!
Το τερατούργημα αυτό δεν πρέπει να περάσει.
Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας, απεργίες και διαδηλώσεις να μην μας στείλουν 200 χρόνια πίσω. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μην περιμένουμε να μπει μπροστά η ΓΣΕΕ που παζαρεύει πίσω από την πλάτη μας τα χειρότερα μέτρα και είναι παράρτημα της κυβέρνησης.



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ…

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως αντικαπιταλιστική αριστερά δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για την ανάρτηση της ανακοίνωσης μας απο τον εν λόγο ακροδεξιό φασίστα. Η υποστήριξη είναι για τους εργαζόμενους και όχι για τους υποψήφιους γραφειοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο αγώνας των εργαζομένων των ΕΛΠΕ έχει μεγάλη σημασία για το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας πιστεύω.
Το σύστημα επιτίθεται σε κάθε χώρο εργασίας, με τους εργαζόμενους ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να βρίσκονται εντελώς μόνοι, αντιμέτωποι με δυσβάσταχτους εκβιασμούς και ανύπαρκτη συνδικαλιστική κάλυψη.
Οι μεγάλοι χώροι εργασίας είναι όμως ιδιαίτερο στοίχημα, καθώς μιλάμε συνήθως για αξιοπρεπείς όρους εργασίας, ύπαρξη οργανωμένων σωματείων (με το ρόλο του καθενός βέβαια) και... πολλά λεφτά!
Η "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" δεν σταματάει στους φυσικούς πόρους.
Η σημαντικότερη "δημόσια περιουσία" είναι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας και είναι αυτοί που θέλει να ξεπουλήσει η κυβέρνηση με την τροϊκανή καθοδήγηση.
Πολλές κατηγορίες εργαζομένων συκοφαντήθηκαν ακόμα και με ψεύτικα "στοιχεία" (η περίπτωση των ΕΛΠΕ είναι μία απ'αυτές) προκειμένου να απομονωθούν και να υποταχτούν, σε μια περίοδο που η εργατική τάξη βρίσκεται εντελώς αποσυγκροτημένη (με συγκεκριμένες ευθύνες).
Τα ΕΛΠΕ δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν, παρόλο που ορισμένοι καλλιεργούσαν επίμονα τέτοιες αυταπάτες.
Ειδικά σε φάση όπου η εταιρία υλοποιεί τεράστιες επενδύσεις και μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι νέοι, η έκβαση της μάχης αυτής αποκτά μεγάλη σημασία.
Ακόμα μεγαλύτερη σημασία αποκτά αν ιδωθεί στη γενικότερη κατάσταση του συστήματος και της εργατικής τάξης, με μια σειρά από "μάχες" να έχουν δωθεί χωρίς αντίσταση (οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχασαν από 20 έως 50% του μισθού τους πέρσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσης κοκ).

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ!