Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Με την ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ δίνουμε δύναμη στην πόλη μας !


Συμπολίτες, το Χαϊδάρι μάς χρειάζεται ! ! !




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ


Αγαπητή Συνδημότισσα, Αγαπητέ Συνδημότη,
Σήμερα επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω πως στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενεργεί το 2011 τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών.
Σκοπός των Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της χώρας, για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.
Διενεργούνται κάθε δέκα χρόνια. Η προηγούμενη απογραφή είχε πραγματοποιηθεί το 2001.
Η Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών θα διεξαχθεί από 10 Μαΐου έως 24 Μαΐου 2011.
Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι δημότες και οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου πρέπει να απογραφούν στο Χαϊδάρι.
Ο καθορισμός της χρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική διοίκηση γίνεται βάση των πληθυσμιακών τους δεδομένων.
Επίσης, βάση του νέου Ν.3852/10 - «Καλλικράτης», δίνονται ιδιαίτερα προνόμια όσον αφορά δράσεις και προγράμματα, στους πληθυσμιακά μεγαλύτερους δήμους και καθίσταται ως το πιο σημαντικό κριτήριο της κατανομής των πόρων ο πληθυσμός.
Δεδομένου ότι διανύουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, οι οικονομικοί πόροι που αναλογούν στο δήμο μας είναι ήδη περιορισμένοι. Επίσης, έχοντας υπ’ όψιν τα μηνύματα που συνεχώς λαμβάνουμε από την Κεντρική Διοίκηση για περαιτέρω περικοπές των οικονομικών επιχορηγήσεων που μας αναλογούν, καλώ όλες και όλους σας να συμμετάσχετε με την απογραφή σας στο Χαϊδάρι, στον τόπο όπου διαμένουμε.
Από την πρώτη στιγμή που με εμπιστευθήκατε για τη θέση του Δημάρχου υιοθετήσαμε το σύνθημα:
«Χαϊδάρι, η δική μου πόλη»
Με την απογραφή μας στον τόπο μας ας κάνουμε τα λόγια μας πράξη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: