Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι νέοι συνάδελφοι στα ΕΛΠΕ στην πρωτοπορία του αγώνα ! ! !


Πολλά είναι τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα ΕΛΠΕ.
Δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της επιτυχίας των κινητοποιήσεων, αλλά αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η πρωτοφανής συμμετοχή των νέων συναδέλφων στις κινητοποιήσεις.
Έχοντας ως δεδομένη την αποστροφή των νέων από την πολιτική, το συνδικαλισμό και τα κοινά, η καθολική παρουσία τους τις ημέρες της απεργίας με εξέπληξε ευχάριστα.
Όπου κι αν βρισκόσουν τους έβρισκες μπροστά σου ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
Στις πύλες, στους χώρους του διυλιστηρίου, στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, στα έκτακτα προσκλητήρια του σωματείου… παντού.
Το φαινόμενο έχει την εξήγησή του, τα παιδιά αυτά έχουν μακρύ εργασιακό δρόμο να διανύσουν και το έχουν καταλάβει, όπως επίσης έχουν καταλάβει ποιοι τους επιβουλεύονται και ποιοι σχεδιάζουν το μέλλον τους πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς.
Έχουν περάσει και από το στάδιο της αγωνίας και της αναμονής, μέχρι να βρεθούν στην εταιρεία ως εργαζόμενοι.
Για τους παλαιότερους τα πράγματα ίσως να ήταν πιο εύκολα.
Μικρότερη η αναμονή, ευχέρεια επιλογής εργασίας, καλές εργασιακές συνθήκες, βόλεμα και επανάπαυση.
Μέσα στη βόλεψή τους, δεν έχουν αντιληφθεί ότι γύρω τους όλα αλλάζουν.
Πολλοί από αυτούς, οι περισσότεροι θα έλεγα, είδαν την απεργία ως ευκαιρία για διακοπές και σχόλη, ξεκούραση και ντόλτσε βίτα.
Βέβαια, είχαν και τη σιγουριά ή την ψευδαίσθηση, ότι τρέχουν οι μόνιμα «μαλάκες» για πάρτη τους ! ! !
Σου λένε, που να τρέχουμε ξημερώματα στις πύλες, ή ντάλα μεσημέρι στις συνελεύσεις, να μας βλέπουν οι «βλαχοδιευθυντάδες», να χαλάσουμε και την παρέα στην καφετέρια…
Συνάδελφοι συνέλθετε,
Τα πράγματα άλλαξαν, ο αγώνας είναι αγώνας, και ο αγώνας δεν είναι ούτε 8ωρος, ούτε 12ωρος, αλλά 24ωρος !
Συνάδελφοι παλαιοί, συνέλθετε,
Συνέλθετε γιατί οι περικοπές από εσάς θα αρχίσουν… και ενώ οι νέοι είναι συνηθισμένοι στο καθόλου ή στο λίγο, εσείς θα πάθετε σοκ όταν αρχίσετε να ξεβολεύεστε.
Γι’ αυτό την άλλη φορά όλοι στις πύλες και στις συνελεύσεις και αν νομίζετε ότι εσείς προσωπικά είστε τακτοποιημένοι και στο απυρόβλητο, κάντε το γι’ αυτά που έρχονται στα παιδιά σας.
Άλλωστε τους το χρωστάτε…

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο υπαρχουν νεα με την συναντηση που γινεται με την εταιρεια;

Εχουν περασει τρεις ωρες!!! Ως παλιουρας αυτο ειναι καλο ή κακο!

Ανώνυμος είπε...

Πάμε για κλείσιμο!

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω χωρις τις μειωσεις που λογαριαζε η εταιρεια!

Ανώνυμος είπε...

παιδια κλεισιμο δηλαδη συνεχιση της απεργειας η κλεισιμο της συμβασης?!

Ανώνυμος είπε...

Έχει κανένας καμμία αξιόπιστη πληροφορία να μας πει?

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να έχουμε θετικό αποτέλεσμα αλλιώς ο αγώνας δεν τελειώνει...

Ένας απο τους νέους...

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται ότι η ρεαλιστική πρόταση της ακατανομαστης είναι να αφήσει μόνο ίδιο το ποσοστό της βάρδιας.και εμείς αναβαμε τους πιλότους στους φούρνους σήμερα.κοροϊδία στο full

Ανώνυμος είπε...

Παιδια Υπομονη η διαπραγματευση δεν εχει τελειωσει ακομα και για να κρατα τοση ωρα....

BENEAS GEORGIOS είπε...

Η βαλίτσα θα πάει μακριά απόψε...
Φαίνεται πως δεν υπάρχουν σημεία προσέγγισης...
Καλά μεσάνυχτα και βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο αν δεν υπαρχουν σημεια προσεγγισης τι διαπραγματευονται 4 ωρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Σας το ξαναλέω...δεν ακούτεεεε...1500000 βαρέλια σε ανακυκλοφορία δεν περιμένουν!
Πάνε για κλείσιμο!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Μάλλον ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο για το δίκαιο των θέσεών του...
Και βέβαια για την εταιρεία ισχύει το "τώρα που βρήκαμε παππά (κυβερνητική πολιτική) να θάψουμε πέντε-έξι"...

Ανώνυμος είπε...

kalo pasxa stis pyles. h etereia den allazei stash. apla prospathei na swsei merika kefalia dika tis apo thn orgh ton apo panw.

Ανώνυμος είπε...

Το προεδρείο εγκλωβίστηκε γιατί δεν έπραξε αυτά που διακύρητε και στα μάτια του κόσμου είναι έκθετο χωρίς να παντά επι της ουσίας ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ στην αναστολή.

Αν αυτοί (προεδρείο)ξέρει κάτι παραπάνω και μας το κρύβει ως άσο στο μανίκι του, για τους ίδιους λόγους που οι ίδιοι επικαλούνται θα πάνε για συμφωνία.

Από το αδιέξοδο θα βγούν με την λύση της κάλπης. Η τακτική είναι δοκιμασμένη και με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Επιμερισμός της ευθύνης στο γαμήσι μου θα πέσει.

Το ίδιο φυσικά μπορεί να κάνει και η Διοίκηση και να τους προλάβει (το σωματείο) επικοινονώντας πρώτη εκείνη με τον κόσμο και να πατρονάρει την κάλπη. Έχει δώσει άλλωστε σημεία γραφής για κάτι τέτοιο.

Η δοίκηση έχει εσωτερική πληροφόρηση-σύνδεση για το Σωματείο, ενώ το αντίστροφο δεν γίνεται.
Και κάτι που πρέπει να απαντηθεί.

1 Γενικος Τεχν. Διευθ/ης
1 Γενικος Διευθ/ης Διυλ/ων
1 Αν Γεν Διευθ Νότου
1 Αν Γεν Διευθ Βορρά
1 Δ1 Λειτ/ιας Νότου
1 Δ1 Λειτ/ιας Βορρά
1 Διευθ/ης Λειτ/ας ΒΕΑ
1 Διευθ/ης Λειτ/ας ΒΕΕ
1 Διευθ/ης Λειτ/ας ΒΕΘ

ΠΩΣ 9 Τεχνικοί Διευθυντές δεν παίρνουν καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για την λειτουργία των Εγκαταστάσεων και ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να παρουσιάσουν το ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΜΑ των μονάδων σαν ΑΠΛΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ....Αλλά και το Σωματείο δια στόματος μελών της Γραμματείας του, το ίδιο εύκολο το θεωρεί...

Τότε φίλοι μου ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
Από ανεύθυνους, ηλίθιους, επικίνδυνους καριερίστες Συνδικαλιστές και Διευθυντές.

Και κάτι που πολύ συνάδελφοι δεν το γνωρίζουν
Οι μονάδες σταμάτησαν σε τρεις μέρες με ευθύνη και κατευθύνσεις απο τους ίδιους τους χειριστές.
ΟΙ ΕΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ!

Το ίδιο αύριο που θα ξεκινάμε...
Όσο για Δούριους Ίππους ? Μην ψάχνετε Τα γιουσουφάκια είναι ανάμεσά σας.
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφε! καλο θα ειναι την δυσκολη αυτη ωρα να αποφευγεις αυτους τους χαρακτηρισμους!!!
Κανε λιγο υπομονη και μετα την ανακοινωση θα μπορουμε να σχολιασουμε!!!ΟΧΙ ΠΡΙΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ Έχεις δίκιο...
Ας περιμένουμε λοιπόν!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγιο!!!Βλέπε το σχόλιο των 20:59...κάτω όλα,έχουμε πολλές αντοχές ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Έχεις τελείως στρεβλή εικόνα της κατάστασης φίλε μου. Τα νεοπροσληφθέντα αχάριστα κωλόπαιδα 22 και 23 ετών που βρήκαν πρόσφατα δουλειά στην εταιρία και αντί να είναι ευγνώμονες γυρίζουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταϊζει, θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να επιβραβεύονται ! Αλλά βέβαια ρουσφέτια συνδικαλιστών είναι γιατί με τα ανύπαρκτα προσόντα τους δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε σε delivery! Oυστ από κει κοπρόσκυλα και τσάμπα μάγκες που θέλετε και απεργία από τη δουλειά που μόλις πιάσατε χαμένα κορμιά! Απόλυση σας χρειάζεται με τις κλωτσιές που τολμήσατε να εμποδίζετε να μπουν και αυτοί που διαφωνούσαν και ήθελαν να δουλέψουν. Τι νόημα έχει μια απεργία η επιτυχία της οποίας επιβάλλεται με περιφρούριση της εισόδου από τους γόνους των συνδικαλιστών – αρχιτεμπέληδων και καλοβολεμένων που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και μόνο για απεργίες ξέρουν να μιλούν. Απεργία από τι άραγε? Από το καθισιό και τη γυροβολιά? Αλλά κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα που λέει και η παροιμία. Έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν από τον αρχιτεμπέλη τον πατέρα τους έτσι φέρονται. Άμα δεν τους άρεσε να μην ερχόντουσαν στα ΕΛΠΕ. Να αφήσουν τις θέσεις γι αυτούς που τις έχουν πραγματική ανάγκη και που ξέρουν να εκτιμούν και να τιμούν αυτό που τους προσφέρει η εταιρία. Πού τον είδατε τον εργασιακό μεσαίωνα ρε κακομαθημένα γουρούνια ? Τα ΕΛΠΕ είναι εταιρία πρότυπο σε όλους τους τομείς. Η ζωή εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Μιλιούνια στην αγορά εργασίας παρακαλούν για μια θέση στον ήλιο και αυτοί που τη βρήκαν (εύκολα και γρήγορα) δεν την εκτιμούν και την περιφρονούν. Αλλά Έστιν δίκης οφθαλμός ός τα πανθ' ορά.
Οι πιο πουλημένοι και τακτοποιημένοι στα μισθολογικά κλιμάκια και τις προαγωγές είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ οι συνδικαλιστές ! Τακτοποιούν και τα άχρηστα βλαστάρια τους με το έτσι θέλω! Φταίει βέβαια και η εταιρία που τους κάνει τα χατήρια. Οι εργατοπατέρες που δεν δουλεύουν και απουσιάζουν συνεχώς από την εργασία τους με τις περίφημες συνδικαλιστικές άδειες, συναντώνται σπάνια στα γραφεία τους και όταν κάνουν την εμφάνισή τους στις δουλειές, τους βρίσκεις συνήθως στα καπνιστήρια να καταστρώνουν σχέδια για τις τύχες των εργαζομένων, εξωθώντας σε απεργίες χωρίς νόημα, σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα, μη ρωτώντας αν ο κάθε εργαζόμενος που εκτιμάει τη δουλειά του και έχει κοπιάσει να την κατοχυρώσει, μπορεί να χάνει το μεροκάματο και τα ένσημά του, για τα δικά τους τερτίπια. Τους έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και δεν θα μου υποδείξουν οι αργόσχολοι τι θα κάνω. Δεν πάνε να κόψουν το λαιμό τους, οι πιο ευνοημένοι είναι, κλείνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τις Διοικήσεις, για προσωπικά τους οφέλη, πετώντας και κάποια ψίχουλα στους εργαζομένους συναδέλφους τους, έτσι για τα μάτια, γιατί τους θεωρούν υπάκουα πρόβατα και χαζούς. ΌΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. Έξω οι νέοι άνθρωποι φορτωμένοι με πτυχία, μεταπτυχιακά, PROFICIENCY, ECDL κλπ. πασχίζουν για μια θέση στον ήλιο, αγωνιώντας πότε θα τη βρούν κι εμείς που την έχουμε αυτή την πολυπόθητη θέση, να βγαίνουμε σε απεργίες, επειδή το λένε οι συνδικαλιστές και θέλουν να δείξουν ότι έχουν δύναμη να κατευθύνουν τον ΟΧΛΟ (έτσι μας θεωρούν) για να παζαρεύουν στη συνέχεια πιο άνετα τα προσωπικά και οικογενειακά τους οφέλη. Μέχρι υπουργοί γίνονται, βλέπε Πρωτόπαπας στο παρελθόν, που έκανε τον κινέζο για τα προβλήματα των εργαζομένων, όταν είχε θέση εξουσίας! Απεργία είναι η έσχατη των εσχάτων λύση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Το βρήκαμε τώρα με τις απεργίες ! Άντε να πνιγείτε ρε που θα μου υποδείξετε τι θα κάνω!

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Εγώ λέω να τους ζέψουμε σαν τα βόδια και να τους βαράμε με το καμουτσίκι τέτοιοι αχάριστοι, ελεεινοί και αχρείοι που είναι!!!
Ακούς εκεί οι νέοι να διεκδικούν στις μέρες μας στο μαγαζί του Λάτση!!!

Ανώνυμος είπε...

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α ... επ'αορίστου
αυτο χρειάζετε μόνο.(αφού δεν αλλάζουν τακτική)
Όσο για τον συνάδελφο πιο πάνω(που αν αυτός εργάζετε στα ΕΛ.ΠΕ εγω είμαι ο Κωστόπουλος)ελπίζω το τυράκι που σου δίνουνε για να γράφεις αυτα τα πράγματα και να δημιουργείς αντιπαραθέσεις - εντάσεις και διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζομένους,να είναι με τρύπες!(για να έχεις και κάπου να κρυφτείς όταν τελειώσουν όλα θετικά για εμάς)
Οι ΑΝΤΟΧΕΣ μας είναι πολλές(για 40 χρόνια σίγουρα φτάνουν)δεν θα κάνουμε πίσω αν αναλογιστούμε το τι θέλει η εταιρία να κερδίσει απο εμάς. "ΑΥΤΟΙ" βάζοντας απλά μια υπογραφή και εμείς μια ολόκληρη ζωή.

*Ένας ΝΕΟΣ συνάδελφος...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΑΦΑΝΤΩΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ 10 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ. ΠΡΕΠΕI ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΞΑΝΤΛΗΝΤΕ.