Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Συνάδελφοι, τι εννοεί ο ποιητής;


Κινδυνεύω να κατηγορηθώ, αν πω πως δεν πολυκαταλαβαίνω τα βαθύτερα νοήματα της σημερινής ανακοινώσεως;


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

26/04/2011

Η σημερινή κατάσταση στην ΕΛΠΕ απαιτεί, αφενός από την πλευρά της Διοίκησης και αφετέρου της διαπραγματευτικής ομάδας του ΠΣΕΕΠ, ορθές κινήσεις και ενέργειες, με μοναδικό στόχο την εξεύρεση λύσης.
Η εταιρεία που εργαζόμαστε, και με την δική μας συνεισφορά έχει φτάσει να είναι η πρώτη βιομηχανία της χώρας.
Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση το σημερινό άσχημο κλίμα να οδηγήσει σε λανθάνουσες καταστάσεις αδιαφορίας, αδράνειας ή ελαφρότητας όπως αναφέρει ο Πρόεδρος ΕΛΠΕ στην επιστολή του.
Θα πρέπει λοιπόν η Διοίκηση ΕΛΠΕ να αντιληφθεί, ότι οι προτάσεις της για την ΕΣΣΕ, έτσι όπως έχουν κατατεθεί, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές διότι, είναι προτάσεις ισοπέδωσης της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Και μάλιστα όταν η ίδια η Διοίκηση πρόσφατα είχε υπογράψει ΕΣΣΕ αποδεχόμενη το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που τώρα ζητά να αλλάξει ριζικά.
Κύριοι της Διοίκησης
Ο σεβασμός κτίζεται και δεν επιβάλλεται.
Για να έχει η εταιρεία μας παρόν και μέλλον, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Βεβαίως, και η διαπραγματευτική ομάδα του ΠΣΕΕΠ θα πρέπει να λειτουργήσει με γνώμονα το σύνολο των εργαζομένων. Ας έχει λοιπόν ανεπτυγμένη ακοή για να μπορεί να λαμβάνει τον σφυγμό των εργαζομένων.
Αποστολή του Συνδικάτου είναι να εξυπηρετήσει με Πανελλήνιο πνεύμα το όφελος των εργαζομένων, λειτουργώντας με λογική, νηφαλιότητα, και όχι «κυνηγώντας μάγισσες».
Θα πρέπει να μην υπάρχει η λογική του «νικητή και ηττημένου» σε καμία από τις δύο πλευρές, διότι καθήκον και υποχρέωση όλων μας είναι οι ομαλές εργασιακές σχέσεις, που συντελούν στην παραπέρα βιωσιμότητα και ανάπτυξη της ΕΛΠΕ.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

POIOS ASXOLEITE ME TELEIWMENOYS PAPAGALOUS? AN DIAFONOYN SE KATI NA MHN SYMFWNOYN OMOFONA ME TO SWMATEIO KAI NA MHN TO KATAKRINOYN PLAGIA STON KOSMO.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ - ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ...
ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Η ΠΑΣΚΕ??????????