Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τι νόημα έχουν οι επικοινωνιακοί καταιγισμοί της ΕΛΠΕ;


Τις τελευταίες ημέρες, η διοίκηση της εταιρείας και η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού, μας βομβαρδίζουν επικοινωνιακά, αφού πρώτα μας διέσυραν και μας διαπόμπευσαν στο πανελλήνιο μέσα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Συνάδελφοι, πιστεύετε ότι έχει νόημα αυτή η επικοινωνιακή πολιτική;

Τι νόημα έχουν τα κατεβατά των ανακοινώσεων και ποιοι νομίζουν ότι τα διαβάζουν;

Τι νόημα έχει η οποιαδήποτε προσέγγιση απέναντι σ’ αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ως μελλοθανάτους από την πολιτική που θέλει να επιβάλλει η εταιρεία;

Το έχουμε ξαναγράψει,
Για να αποκατασταθεί η τάξη στα αποδυτήρια της όποιας ομάδας, πάντα, πρώτα την πληρώνει ο προπονητής (φταίει δε φταίει) και μετά αλλάζει σύστημα η ομάδα… και στην προκειμένη περίπτωση, ο προπονητής έχει κάνει και ολέθρια λάθη…

Συνάδελφοι,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις επισκέψεις σας στην προσωπική μου σελίδα, ανεξαρτήτως του αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί μου.
Το βέβαιο είναι πως με απογειώσατε και αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει γι’ αυτούς που αποφασίζουν…

Καλή Ανάσταση ! ! ! (γενικώς και ειδικώς…)


6 σχόλια:

Ιωάννης Περ. Πέππας είπε...

Μας βγάλατε και μας είπατε "πουτάνες" στο Πανελλήνιο, με όλους αυτούς τους πρόθυμους, που σάρκα εργάτη να δουν να ξεσκίζεται, ηδονίζονται.
Κατά τα άλλα ... "...είμαστε μια οικογένεια".
Σιγά μη είμαστε και η Sagrada Famiglia.
Άλλου είδους φαμίλια θυμίζουμε πλέον.

Πάντα στη ζωή μου αγωνιζόμουνα να γίνω και να κάνω το καλό, καλύτερο. Ε! Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα την έκφραση "...ανταγωνισμός προς τα κάτω."(?)!!!!!!

Αυτό το 62% στην πολυετία στο έντυπο τoυ F.A.Q. πώς βγαίνει ρε παλληκάρια;

ΚΑΤΑΣΠΑΣ είπε...

Όποιος έφτιαξε το έντυπο με τις F.A.Q. θέλει πολύ F.U.C.K. Τις σκέφτηκαν πολύ τις ερωτήσεις?
ΕΡΩΤΗΣΗ: θα μειωθεί το μηνιαίο εισόδημα μου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι δεν θα μειωθεί, μόνο που θα παίρνεις 6 μισθούς το χρόνο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δέχονται λέει και ανωνυμες ερωτήσεις. Μόνο που το site είναι το intranet, άρα θα είναι γνωστό και το IP του ερωτώντος και το computer name. Ωραία ανωνυμία με τον βρωμιάριο να παρακολουθεί τα πάντα.

zarkadaki είπε...

kopsane ta sxolia apo ton epi-deksio...
reeee exoume kai sta spitia mas ypologistes...
exei kai internet cafe....

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», που εδρεύει στο Μαρούσι, οδός Χειμάρρας αριθμός 8Α , όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

--------------------------------------------------

Όπως γνωρίζετε η διοίκηση του σωματείου μας προσήλθε στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έτος 2011, καλόπιστα και με αίσθημα ευθύνης, όπως εξάλλου πράττει κάθε φορά ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας και εκφραστής της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.
Όμως, από την πρώτη κιόλας συνάντηση, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις της διοίκησης της επιχείρησης, η οποία ζήτησε την υπογραφή ΣΣΕ χωρίς καμιά αύξηση και αξίωσε την τροποποίηση σειρά όρων της ΣΣΕ με τους οποίους επέρχεται πλήρης ανατροπή των υφισταμένων μέχρι σήμερα συλλογικών ρυθμίσεων.
Την παραπάνω πρόταση απέρριψε η διαπραγματευτική ομάδα του σωματείου μας. Στην επόμενη συνάντηση η διοίκηση του σωματείου επανήλθε με νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία, πρότεινε την υπογραφή ΕΣΣΕ με αύξηση στο βασικό μισθό από 1-1-2011 στο μέσο όρο του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010 και τη διατήρηση των λοιπών υφισταμένων όρων.
Η διοίκηση της επιχείρησης απέρριψε κι αυτήν ακόμα την πρόταση, εμμένοντας στην αρχική της πρόταση, μετέπειτα δε ισχυρίστηκε ότι την πρότασή μας αυτή την αποσύραμε.
Από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η πρόταση της διοίκησης είναι προσχηματική, διότι ουδείς συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ ή άλλης οποιασδήποτε επιχείρησης και μάλιστα κερδοφόρας, θα υπέγραφε πρόταση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων σε ύψος 30 έως 40% και την πλήρη αποδόμηση της Ε.Σ.Σ.Ε..
Ο πραγματικός στόχος της διοίκησης της επιχείρησης με την παραπάνω κακόπιστη συμπεριφορά, είναι, να μην υπογραφεί ΣΣΕ και έτσι, να μην υπάρχει συλλογική ρύθμιση στο χώρο των ΕΛΠΕ και να επέλθει πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Επειδή η παραπάνω συμπεριφορά έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αναταραχή και ανησυχία στο χώρο της επιχείρησης.
Επειδή, ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία στο χώρο της επιχείρησης, προς όφελος εργαζομένων και επιχείρησης και να μην καταλείπεται καμιά απολύτως αμφιβολία για την καλόπιστη στάση του σωματείου μας.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Την υπογραφή ΕΣΣΕ για το έτος 2011 με το ακόλουθο περιεχόμενο :
- αύξηση στο βασικό μισθό από 1-1-2011, στο ύψος του μέσου όρου του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010.
- διατήρηση των υφισταμένων, με τις προηγούμενες ΕΣΣΕ, ρυθμίσεων.
Η μεταξύ μας συνάντηση να πραγματοποιηθεί αύριο 21-4-2011 και ώρα 17:00 στα γραφεία της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, άλλως, στις 26-4-2011 και ώρα 17:00 στο ίδιο μέρος και όχι στις 29 Απριλίου ή 5 Μαϊου που προτείνετε με τη σημερινή σας επιστολή, καθόσον έχει διαμορφωθεί έντονο αρνητικό κλίμα, το οποίο πρέπει να αποφορτιστεί το συντομότερο δυνατόν προς το συμφέρον όλων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την συγχρόνως ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα 20 Απριλίου 2011
για την εξωδίκως Δηλούσα
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

BENEAS GEORGIOS είπε...

Έχουν κόψει τα σχόλια.
Μπορείς να τα διαβάζεις κλικάροντας στον τίτλο κάθε ανάρτησης και όχι εκεί που λέει σχόλια, αλλά δε μπορείς να σχολιάσεις.
Μάλλον έγινα ενοχλητικός σε κάποιους με τα θέματα που βάζω και απ' ότι φαίνεται δεν επιθυμούν κάποιο κοινό σημείο επαφής και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μας.