Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ των ΕΛΠΕ έγινε σήμερα στην Ελευσίνα ! ! !



Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σήμερα το πρωί στην Ελευσίνα ! ! !

Χιλιάδες εργολαβικοί εργαζόμενοι στα Νέα Έργα των ΕΛΠΕ στις ΒΕΕ συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί ύστερα από πρόσκληση των Σωματείων τους στην είσοδο του εργοταξίου και διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στους Απεργούς συναδέλφους των ΕΛΠΕ ενώ έδειξαν διατεθειμένοι και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να διεκδικήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές.


















3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παμε γερα παιδια με δυναμη με τους παλιοαλητες τους κοπριτες.ποτε ξαναεχουμε συναντηση γνωριζουμε?

Ανώνυμος είπε...

13/4

Ανώνυμος είπε...

01/04/2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία των ΕΛΠΕ που από κοινού επιχειρούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, σέρνοντας τους στα δικαστήρια για να κηρύξουν την απεργία παράνομη. Αυτή είναι πλέον η μόνιμη τακτική από μεριάς εργοδοσίας και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα δικαιώματα τους. Καμία απεργία δεν αναγνωρίζεται, ακριβώς επειδή στρέφεται κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που όλοι αυτοί υπηρετούν. Το ίδιο έκαναν και με την απεργία των ναυτεργατών, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και πολλών άλλων κλάδων που αντιτάσσονται στα βάρβαρα μέτρα τους. Στόχος τους είναι να μην κουνηθεί φύλλο στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργοδοτών, να βγουν οι επιχειρήσεις πιο δυνατές από την κρίση πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων.

Δεν χωράει καμιά αυταπάτη. Κυβέρνηση – εργοδοσία – δικαιοσύνη εξυπηρετούν από κοινού τα ίδια συμφέροντα. Τα συμφέροντα της τάξης τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΕΛΠΕ να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα και να αντιταχθούν στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκφραστών στο εργατικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους , κόντρα στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται, πρέπει να απαντήσουν με το δυνάμωμα της πάλης τους, με τη συσπείρωση γύρω από το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ. Μόνο ο αγώνας με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να είναι νικηφόρος, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε εγρήγορση. Τα μέτρα τους δεν τελειώνουν εδώ. Οργανώνουμε την πάλη μας για ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΗΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ