Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ξεσηκωμός των Πανεπιστημιακών για το μνημόνιο, την μεταπολιτευτική πολιτική οικογενειοκρατία και κλεπτοκρατία !


Ακούστε με προσοχή αποσπάσματα από την ομιλία του Πανεπιστημιακού Καθηγητή Κώστα Μπέη σε εκδήλωση που συμμετείχαν Πνευματικοί άνθρωποι της χώρας μας και που την έπνιξαν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ !


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της ....χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.
Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.
Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:
Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και
Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.
Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.
Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.