Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Δείτε που οδηγεί τους ανθρώπους η απελπισία ! ! !


Σύμφωνα με την ινδική αστυνομία, εξαγριωμένος όχλος απολυμένων εργατών έκαψαν μέχρι θανάτου ανώτατο διευθυντικό στέλεχος χαλυβουργίας της χώρας.


Εξαγριωμένοι εργάτες, εξαιτίας της απόλυσής τους, έκαψαν ζωντανό το διευθυντή του εργοστασίου χάλυβα στο οποίο εργάζονταν, στην Ανατολική Ινδία, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές την Παρασκευή.
Η επίθεση κατά του Radhey Shyam Roy, γενικού διευθυντή του εργοστασίου, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Orissa, συνέβη την Πέμπτη, λίγο μετά αφότου παρέδωσε τη γνωστοποίηση της απόλυσης σε 12 εργαζομένους.
Οι εξαγριωμένοι υπάλληλοι σταμάτησαν το τζιπ στο οποίο επέβαινε ο Roy και του επιτέθηκαν, λίγο πριν βάλουν φωτιά σε αυτό και στον ίδιο, ανέφερε o επικεφαλής αστυνομικός Ajay Kumar Sarangi. Ο Sarangi δήλωσε επίσης, πως το διευθυντικό στέλεχος εμποδίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και αργότερα πέθανε από σοβαρά εγκαύματα.
Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, ενώ ειδική ομάδα ανέλαβε να σταματήσει τους υπολοίπους. Η επίθεση αυτή ήταν το αποκορύφωμα της έντασης που επικρατεί στο εργοστάσιο για περισσότερο από ένα χρόνο.
Η εταιρεία είχε απολύσει άλλους 54 υπαλλήλους, πριν από τους 12 της Πέμπτης.
Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το Σεπτέμβριο του 2009 στη Νότια Ινδία, όταν εξαγριωμένοι εργαζόμενοι κατασκευαστικής εταιρείας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον αντιπρόεδρό της μετά από 42 απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: