Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου Αλβανών πολιτών στη χώρα μας !

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους Αλβανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας με βιομετρικό διαβατήριο.
Αυτό προβλέπει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την παραχώρηση ελευθερίας μετακίνησης αλβανών πολιτών σε χώρες που ισχύει η συνθήκη Σέγκεν.
Η κατάργηση της βίζας δημιουργεί νέα δεδομένα για τους χιλιάδες Αλβανούς πολίτες και οικονομικούς μετανάστες, καθώς απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα.
Tα νέα δεδομένα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν είναι το θέμα ευρείας σύσκεψης των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στην Κορυτσά.
Στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς στα Ιωάννινα, Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, αλλά και στους αντίστοιχους μεθοριακούς σταθμούς της αλβανικής πλευράς, καθώς εκτιμάται ότι η κατάργηση της βίζας θα αυξήσει κατακόρυφα τη νόμιμη κίνηση πολιτών και εμπορευμάτων μέσω μεθοριακών σταθμών, ενώ θα μειωθεί η λαθρομετανάστευση.
Οι νέες συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσουν καθυστερήσεις στον τελωνειακό έλεγχο και στον έλεγχο διαβατηρίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να εισαγουμε απο την αλβανια χασισι και φονιαδες!!Μα ς δουλευετε!