Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Όταν μιλάει η βάση, οι μηχανισμοί σιωπούν !


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μεταξύ άλλων είπε…

Και κάτι ακόμα: Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει, μέχρι τέλους, την εντολή την οποία έλαβε από τον Ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον: Να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Κι εγώ του απαντώ…

Όταν μιλάει η βάση, οι μηχανισμοί σιωπούν !

Αποδείχθηκε περίτρανα με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας…

Όταν μιλάει ο λαός, οι σχεδιαστές σιωπούν !

Όταν έρθει η ώρα της Νέας Δημοκρατίας τα σχέδια θα παραμείνουν σχέδια και ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει Πρωθυπουργός…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ(ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ) ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ Ν.Δ????ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ???ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Η εξαγγελθείσα από μηνών ίδρυση κόμματος από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη συνετελέσθη την περασμένη Κυριακή. Σύνηθες το φαινόμενο αποσκιρτήσεων, αποχωρήσεων, διαγραφών, δημιουργίας νέων κομμάτων, προερχομένων από την Kεντροδεξιά, από την εποχή της ΕΡΕ έως σήμερα...

Είναι αναμενόμενο να εμφορείται η κ. Μπακογιάννη από ενθουσιασμό και αισιοδοξία, αλλιώς δεν θα έμπαινε στη βάσανο δημιουργίας κόμματος, που δεν στοχεύει στην εξουσία, αλλά ευελπιστεί ότι διά της προβολής φιλελευθέρων αντιλήψεων θα προσελκύσει ψηφοφόρους, σε πείσμα των καιρών.

Η Νέα Δημοκρατία, όμως, δεν έχει λόγο να διακατέχεται από νευρικότητα. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν συνιστά απειλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και του σημερινού ηγέτη της, του κ. Αντώνη Σαμαρά, βασικό πρόβλημα του οποίου είναι η επαναφορά στις κάλπες των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Δεξιάς.

Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι η δημιουργία κόμματος από την κ. Μπακογιάννη εδραιώνει τη θέση του κ. Σαμαρά στη Δεξιά με τον τρόπο που η αποχώρηση του κ. Κωστή Στεφανόπουλου στο παρελθόν και η εμφάνιση της ΔΗΑΝΑ, ενίσχυσε την κυριαρχία του κ. Κ. Μηστοτάκη στη Νέα Δημοκρατία. Πέραν τούτου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλαισιώνεται από τα σημαντικότερα και πλέον αξιόπιστα κεντρογενή και φιλελεύθερα στελέχη. Προφανώς, ο κ. Σαμαράς θα συνεργασθεί με αυτό το τμήμα της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο στην παρούσα συγκυρία απ' ό,τι στο παρελθόν.

Θρυλούνται διάφορα περί της «αστικής ελίτ», που έχει δυσαρεστηθεί από την πολιτική του κ. Σαμαρά αναφορικώς με το θέμα του Μνημονίου.

Αλλά η νέα «αστική» τάξη δεν εμφορείται από αίσθημα κομματικής ή παραταξιακής νομιμοφροσύνης. Δημιουργήθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενισχύθηκε επί της πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Σημίτη, και έχει μάλλον στόχο να διαμορφώνει τις βασικές πολιτικές επιλογές των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά όχι να εγκλωβισθεί σε μικρά κόμματα.

Η κ. Μπακογιάννη είχε το θάρρος ή την απρονοησία να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος - πρώτη αστή πολιτικός που το απετόλμησε.

Πρόθεσή της είναι να αναταράξει το πολιτικό σύστημα, στο οποίο ανήκε απολύτως έως τώρα. Αλλά ενδέχεται να εμπλακεί απλώς σε μία προσωπική ταλαιπωρία. Συνέβη και σε άλλους.