Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει για την επέτειο του Πολυτεχνείου !


17.11.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επέτειος της εξέγερσης του πολυτεχνείου σήμερα, με τον ελληνικό λαό κάτω από την μπότα των τροϊκανών και με τους κυβερνητικούς «μονόδρομους» των επαναλαμβανόμενων μνημονίων, να προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Τα μηνύματά του, ζωντανά και επίκαιρα, σύμβολα αντίστασης και αγώνα, φάρος της νεότερης ιστορίας μας.
Για όσους εξαργύρωσαν εκείνο τον αγώνα, σήμερα προσπαθούν τα μηνύματα αυτά να τα φέρουν στα μέτρα του δικού τους αναστήματος και των επιλογών τους.
Η επέτειος δεν είναι το μνημόσυνο μιας τραγικής νύχτας του 1973, αλλά η άσβεστη φλόγα της μνήμης, για μια διαρκή αποκάλυψη των σύγχρονων αυταρχικών μορφών εξουσίας.
Σήμερα πίσω από τον μανδύα της δημοκρατικής νομιμοποίησης και τους μηχανισμούς χειραγώγησης, κάθε λογής σύγχρονοι δικτάτορες έχουν διαβρώσει την ψυχή της ελληνικής κοινωνίας και μπορούν ακόμα να ελέγχουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική τους.
Όμως αυτή η βουβή οργή που εκφράζεται με πολλούς τρόπους, κρύβει μέσα της την ανατροπή και πολύ γρήγορα θα ωριμάσουν οι συνθήκες της σύγκρουσης με ότι ισοπεδώνει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και περιθωριοποιεί όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Ας μην ξεχνούν ότι από τον τελικό του Γουέμπλεϋ το 71, φτάσαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73.
Η φθορά των συνειδήσεων τα τελευταία χρόνια, που προβάλλεται ως πρότυπο ζωής και ανταμείβεται στα χρηματιστήρια της εξουσίας, δεν μπορεί να αλλοιώσει το πραγματικό περιεχόμενο της εξέγερσης της 17 Νοέμβρη 73.
Θα παραμείνει φάρος φωτεινός να εκπέμπει μηνύματα αξιοπρέπειας και αντίστασης.


ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: