Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μας δουλεύει και Ντομινίκ Στρος Καν ! ! !

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν, που μιλά για ιστορική νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα, παρά το σκληρό πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και η αριστερά κέρδισε. Και η δεξιά να ήταν στην εξουσία το ίδιο θα γινόταν. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι η νίκη της αριστεράς, αλλά ότι η κυβέρνηση με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και η κοινή γνώμη στηρίζει την κυβέρνηση» ανέφερε ο Στρος Καν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, με ένα πρόγραμμα τόσο σκληρό όσο αυτό που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστούν».

«Ο κ. Στρος Καν έκανε την εξής δήλωση, ότι οι εκλογές στην Ελλάδα έδειξαν νίκη του ΠΑΣΟΚ και την αποδοχή του ρόλου του ΔΝΤ. Θέλετε τίποτα άλλο;» σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε «Αυτό ας το σκεφτούν οι φίλοι και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως και των άλλων κομμάτων, πώς ερμηνεύεται η ψήφος τους και γιατί υπάρχει ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στην κοινωνία για να μπορούμε να μιλάμε πια και για δραστική αλλαγή στο πολιτικό επίπεδο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «σύμφωνα με τον 'μέγα τοποτηρητή' της χώρας κ. Στρος Καν, στις εκλογές οι πολίτες της 'νεοαποικίας' στήριξαν την κυβέρνηση και το ΔΝΤ(!)».


Δεν υπάρχουν σχόλια: