Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικά λαμόγια έρχομαι…


Δυο μέρες έμειναν ως τις εκλογές και από αυτό εδώ το blog δε χυδαιολογήσαμε, δεν κατηγορήσαμε και δεν υποτιμήσαμε κανέναν συνυποψήφιο σε όποια παράταξη και αν ανήκε.
Αντιθέτως μάλιστα, από αυτή την ιστοσελίδα πέρασαν φίλοι που ανήκουν από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, γιατί πάνω απ’ όλα και πέρα από το που ανήκει πολιτικά ο καθένας, για μένα το σημαντικότερο ρόλο μεταξύ μας παίζει η φιλία και η καλή κοινωνία.
Από αυτό εδώ το βήμα μιλήσαμε πάντα πολιτικά και προβάλαμε το έργο και τις θέσεις υποψηφίων που στη μάχη του σταυρού, μας βλέπουν ή τους βλέπουμε ανταγωνιστικά.
Βέβαια, κάποιοι από τα αντίπαλα στρατόπεδα παρασύρθηκαν και στην προσπάθεια προβολής τους ή προβολής των συνδυασμών τους, έπαιξαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια του γνωστού… αριβίστα επικοινωνιολόγου (;) και της κρατικοδίαιτης (υπαλλήλου του Δήμου) συμβίας του...
Παρόλα αυτά, νομίζω πως έστω και έτσι, μου προσφέρουν υπηρεσίες συσπειρώνοντας ομάδες ψηφοφόρων υπέρ της υποψηφιότητάς μου.
Δε δίνω σημασία στα λόγια του αέρα και στη χολή που βγάζουν, αλλά κρατώ τα ανώνυμα χαρτάκια που διακινούν χαιρέκακα… για την επομένη των εκλογών !

Γεώργιος Μπενέας


Αν είναι δυνατόν το ψέμα
να τ’ αρνείσαι
κι αν ακόμη σε συκοφαντούν
οι άλλοι.
Ν’ απέχεις αν μπορείς
από το μίσος
κι αν σε μισούν ακόμη
οι άλλοι,
μα να μη δείχνεις ο καλός
ή ο σοφός στα λόγια,

Αν το αντέχεις ν’ ακούς
αλήθειες σου
από παλιά ειπωμένες,
διαστρεβλωμένες από μυαλά
πανούργα,
παγίδες για να γίνουν ανοήτων
ή τσακισμένα να θωρείς,
όλα κείνα που τη ζωή σου
τη ρουφήξανε
και πάλι ν’ αρχινάς με
παληωμένα εργαλεία,

Αν είναι μπορετό με πλήθη
να μιλάς
χωρίς την αρετή να χάνεις,
με βασιλείς να τριγυρνάς
δίχως να ξεμακραίνεις
απ’ τους ανθρώπους
τους απλούς,

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΧΑΘΕΙ.ΕΣΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ,Ο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ Η ΤΖΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ .ΘΥΜΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ???ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ,Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ???ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.ΣΑΝ ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΒΓΗΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ?????ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΧΙ ΛΑΣΠΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΝΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥ.

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα με το να στηρίζεις το γνωστό… ζεύγος που υπονοεί ο Μπενέας.

Οι Υπάλληλοι του Δήμου μας, την τετραετία που διανύουμε αντιμετωπίσθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τη Δημοτική Αρχή και δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό στο μέλλον και ιδίως από ανθρώπους σαν τον Μπενέα που όλη η τοπική κοινωνία και όχι μόνον, γνωρίζει τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του…

Μάλλον με την τοποθέτησή σου θέλεις να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη από το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης του ιστολογίου…

zarkadaki είπε...

lege me Maki !