Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή η κριτική, αλλά από αυτούς που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους…


Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι η κριτική που σου ασκούν σε βοηθά να βελτιώνεσαι και να αποφεύγεις την επανάληψη λαθών του παρελθόντος.
Όσο πλησιάζουμε στις Δημοτικές Εκλογές η κριτική που ασκείται στη Δημοτική Αρχή εντείνεται, περισσότερο για επικοινωνιακούς παρά για ουσιαστικούς λόγους.
Μέρα με τη μέρα εμφανίζονται συμπολίτες μας με καταγγελτικό λόγο, ακόμη και με φραστικά πυροτεχνήματα, χωρίς να διατυπώνουν παράλληλα και έναν πειστικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο.
Δε φθάνει να έχεις καταγγελτικό λόγο, πρέπει να έχεις προτάσεις και οι προτάσεις θέλουν δουλειά μυρμηγκιού, χρειάζεται μελέτη, δεν είναι εύκολο πράγμα να πεις τι πρέπει να κάνουμε, χωρίς να προτείνεις και το πώς θα το κάνουμε.
Οι φίλοι της Δημοτικής Αντιπολίτευσης πρέπει να αντιμετωπίσουν με ωριμότητα αυτή τη πρόκληση εγκαταλείποντας τις αδιέξοδες κρατικίστικες ιδεοληψίες και τον στείρο καταγγελτικό λόγο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που διανύουμε και όχι μόνον αυτής, ήμουν ένας από αυτούς που διαρκώς καυτηρίαζαν τα κακώς κείμενα προτείνοντας λύσεις, μέσα από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων και της προσωπικής μου ιστοσελίδας, πράγμα το οποίο με έκανε δυσάρεστο τις περισσότερες φορές στις Δημοτικές Αρχές της πόλης μας.
Εγώ όμως, πιστεύω πως με τις επισημάνσεις μου ήμουν περισσότερο χρήσιμος παρά δυσάρεστος, διότι όταν η κριτική που ασκείς είναι καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη, επισημαίνει παραλείψεις και βοηθά στη μη επανάληψη λαθών.
Δικαίως όμως θα με ρωτήσετε γιατί ενοχλούμαι σήμερα από την κριτική που ασκεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου και γιατί της καταλογίζω στείρο αντιπολιτευτικό λόγο;
Ενοχλούμαι γιατί έπειτα από ένα τέταρτο του αιώνα που είχαν το τιμόνι του Χαϊδαρίου στα χέρια τους καταλογίζουν ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή για όσα έγιναν και για όσα δεν έγιναν ! ! !
Και όλοι βλέπουμε σε τι πόλη ζούμε…
Και όλοι ξέρουμε ποιοι διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες…
Γι’ αυτό, καλή είναι η κριτική… αλλά από αυτούς που έχουν κάνει πρώτα την αυτοκριτική τους…

Γεώργιος Μπενέας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό
«Καλύτερο Χαϊδάρι - Δημήτρης Μαραβέλιας»

4 σχόλια:

Sotiris Sofias είπε...

Γιώργο σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να είσαι πάντοτε ασυμβίβαστος.Σε όποιο πολιτικό χώρο και να ανήκουμε η αξιοπρέπεια είναι διαπραγμάτευτη.

Sotiris Sofias είπε...

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Γιώργο σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να είσαι πάντοτε ασυμβίβαστος.Σε όποιο πολιτικό χώρο και να ανήκουμε η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝΟΤΕΡΑ

zarkadaki είπε...

kalh epityxia sou euxomai giwrgo