Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος δραστηριοποιείται !

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάντηση με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο νομό Μεσσηνίας, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 1/9/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, ο Δημήτρης Δράκος, τους είπε ότι παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που αναπόφευκτα προέκυπταν κάποιες φορές, επέδειξαν «συνδικαλιστική ευθύνη υψηλού κύρους». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κοινή συνισταμένη που επέλεγαν σε ότι αφορά τις θέσεις που προέβαλαν, ήταν «ένα μίγμα σοβαρής συνδικαλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων». Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε ότι η επιδίωξη της διοίκησης ήταν να υπάρχει «μια φιλοϋπαλληλική και φιλοστελεχιακή τοποθέτηση». «Είναι κάτι για το οποίο πιστεύω ότι το καταφέραμε τις περισσότερες φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα που εκκρεμεί σχετικά με το τι θα γίνουν τα στελέχη με τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Δημήτρης Δράκος εξέφρασε την ανησυχία του για την ταλαιπωρία που θα επιφέρει στους υπαλλήλους αλλά και στο ίδιο το σύστημα. «Νομίζω ότι το θέμα αυτό πρέπει να το φωτίσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ υπάρχει ένα κενό, κάτι το οποίο το επισημαίνω συνεχώς», ανέφερε συγκεκριμένα, και συμπλήρωσε ότι στην υπόθεση αυτή «θα κοιτάξουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, να λυθούν τα θέματα λειτουργίας του όλου συστήματος του οργανισμού και των υπαλληλικών σχέσεων και της προαγωγής του, της μετατάξεώς του κλπ., διότι είναι κορυφαίο ζήτημα για τη συνολική επιτυχία του εγχειρήματος».
Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή η κρατική εξουσία δημιουργεί κάποιους οργανισμούς, καθώς και κάποιους κανονισμούς λειτουργίας, αλλά ταυτόχρονα τόνισε: «Εμάς δε μας έχουν καλέσει. Μάλλον θεωρούν ότι έχει λήξει η πολιτική μας παρουσία, ενώ δεν είναι έτσι». Επέμεινε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να καλέσει τους Νομάρχες να πουν τις θέσεις τους, διευκρινίζοντας ότι η ΕΝΑΕ πάντα φρόντιζε να εκπροσωπείται όχι μόνο από την πλειοψηφία του ΔΣ της, αλλά και από στελέχη της μειοψηφίας.
Επίσης, παρατήρησε ότι πολλές φορές γεννιόνται ζητήματα από άγνοια και απειρία. «Από το γραφείο το κεντρικό πολλές φορές αλλιώς βλέπεις τα πράγματα και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα» σχολίασε, επικαλούμενος ως παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση σχετικά με τον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και από τις Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. «Δεδομένου ότι η Διεύθυνση Υγείας της ΝΑ Μεσσηνίας έχει 5 υπαλλήλους, οι οποίοι με τα βίας φέρουν σε πέρας τη τρέχουσα εργασία τους, πώς θα μετακινούνται και σε όλο το Νομό για να πραγματοποιούν και αυτούς τους ελέγχους» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Δράκος, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι «είμαστε υπέρ του συστήματος της αλλαγής, εμείς είμαστε αυτοί που το ξεκίνησαν. Θέλουμε, όμως, να γίνει σωστά και όχι να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, αλλά και να μη λειτουργήσει το σύστημα, κάτι το οποίο φοβάμαι ότι θα γίνει».
Τέλος, συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΑΔΕΔΥ - ΚΕΔΚΕ - ΕΝΑΕ με στελέχη του Υπουργείου «για να εργαστούμε πάνω στο ζήτημα αυτό και, παράλληλα, να τους δώσουμε τις αρχές που πιστεύουμε εμείς, συμπλέοντας με εσάς, επί τη βάση των οποίων πρέπει να κινηθούν».


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΣΥΚΙΚΗ»

Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Δημήτρης Δράκος μετέβη για επίσκεψη στην Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Σύκων και Ξηρών Καρπών «ΣΥΚΙΚΗ», συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και αντινομάρχη Μεσσηνίας σήμερα, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.
Υποδεχόμενος το Δημήτρη Δράκο, ο πρόεδρος της «ΣΥΚΙΚΗΣ» Παναγιώτης Παπαγεωργίου εξέφρασε βεβαιότητα για την εκλογή του ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αφού παρατήρησε ότι η Περιφέρεια πρόκειται να λειτουργεί ως μία μικρή κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης ως ένας κυβερνήτης, κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Εμείς ως ΣΥΚΙΚΗ, ως συκοπαραγωγοί και γενικότερα ως αγρότες, προσβλέπουμε σε εσάς, ότι θα έχουμε τη βοήθεια, για ένα καλύτερο αύριο. Για ένα καλύτερο μέλλον και του συκοπαραγωγού και γενικότερα του αγροτικού κόσμου.»
Λαμβάνοντας με τη σειρά του το λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, εξήγησε ότι η οικονομική κρίση, ειδικά με τον τρόπο που βιώνεται στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές αλλαγές, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή του προϊόντος.
Κατέστησε επίσης σαφές ότι η καλλιέργεια πρέπει να υποστηριχτεί με υποδομές και πρόσθεσε ότι στη Μεσσηνία έχει ήδη γίνει μεγάλη ανανέωση των συκεώνων. Τόνισε ωστόσο: «Δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να επανέλθουμε πολύ σύντομα με καινούργιο πρόγραμμα. Και θα το κάνουμε. Θα το επιδιώξουμε μέσα και από τα καινούργια θεσμικά όργανα, αλλά κυρίως, εδώ απαιτείται και η βούληση της Κεντρικής εξουσίας, κάτι το οποίο πολλάκις έχουμε επισημάνει».
Ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα, το οποίο όπως σημείωσε ο Δημήτρης Δράκος πρέπει να το μελετήσει και το Δ.Σ. της «ΣΥΚΙΚΗΣ», είναι το θέμα της διεύρυνσης του ζητήματος της καλλιέργειας του σύκου και σε άλλες ποικιλίες κλιμακούμενες στο χρόνο. Ακόμα, αναφέρθηκε και στην παραγωγή ενός πλήθους προϊόντων από τα σύκα όπως κομπόστες, γλυκά, ποτά και άλλα συντηρήσιμα προϊόντα. Περιέγραψε μάλιστα τα υποπροϊόντα συκοκαλλιέργειας ως «διόλου ευκαταφρόνητα» και σημείωσε ότι «μπορούν να συμβάλλουν στην απομείωση της έντασης του κόστους της καλλιέργειας, και επομένως της ελάφρυνσης γενικότερα της όλης διαδικασίας και του εισοδήματος του παραγωγού».
«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Πρέπει, για τη μεγάλη αυτή υπόθεση, ότι είναι δυνατόν να το προγραμματίσουμε λίαν συντόμως. Από την πλευρά μας, εμείς θα συνεργαστούμε με την Οργάνωση και με την κυβέρνηση, την κεντρική εξουσία, και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προωθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή την υπόθεση της συκοκαλλιέργειας και της εμπορίας του σύκου» κατέληξε ο Δημήτρης Δράκος.



ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη 2/9/2010, ο Δημήτρης Δράκος θα βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στην Τρίπολη, στη διεύθυνση Ισαάκ και Σολωμού 20, 4ος όροφος, ΤΚ 22100, στην Πλατεία Πετρινού, δίπλα στο Μαλλιαροπούλειο.
Είναι προγραμματισμένο να προεδρεύσει σε σειρά συσκέψεων και συνεργασιών με το εκλογικό του επιτελείο, το οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο εκεί, ενώ θα πραγματοποιήσει και προγραμματισμένα ραντεβού με εκπροσώπους ποικίλων φορέων της Αρκαδίας, καθώς και με στελέχη συντελεστές της Αυτοδιοίκησης. επιτελείο.
Θυμίζουμε ότι οι κεντρικές γραμμές τηλεφωνικής επικοινωνίας είναι 2710.230263 και 2710.230264. Συμπληρωματικές τηλεφωνικές γραμμές, οι οποίες λειτουργούν και ως φαξ, είναι οι 2710.232251 και 2710.223393. H διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είναι
info@ddrakos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: