Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τι επιστολές στέλνεις ρε καραμήτροοοοο… πούλα και το υπόλοιπο ποσοστό να τελειώνουμε !


Νέες περικοπές μισθών και από τις εισηγμένες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο έχει σημαντική συμμετοχή, αλλά εξαιρέθηκαν από την οριζόντια μείωση που επιβλήθηκε με τον τελευταίο νόμο στις ΔΕΚΟ, ζήτησε με επιστολές προς τις διοικήσεις των εταιρειών ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σε ποιες από όλες τις εισηγμένες επιχειρήσεις θα γίνουν περικοπές, σε ποιο βαθμό και σε τι αυτές θα αφορούν, δεν είναι ξεκάθαρο.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει όμως ότι η επιστολή απευθύνεται «λόγω κοινής διαπίστωσης ότι και στον τομέα των εισηγμένων και άλλων εταιρειών δεν υπάρχει πάντα η δέουσα ορθολογική χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας».
Φροντίζει δε να κάνει σαφές ότι το Δημόσιο με την ιδιότητα του μετόχου θα ασκήσει τα δικαιώματά του ώστε να προσαρμοστεί το συνολικό κόστος μισθοδοσίας και οι συλλογικές συμβάσεις όπου κρίνει ότι «δεν συνάδουν με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την ιδιότητα του Δημοσίου ως μετόχου».
Δηλαδή αν οι διοικήσεις ολιγωρήσουν, το Δημόσιο μέσω των γενικών συνελεύσεων θα επιχειρήσει να επιβάλει τη θέλησή του.
(Καραμήτροοοο πες μας το ποσοστό του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ να ψαρώσουμε...)
Από το περιεχόμενο της επιστολής συνάγεται πάντως ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, καθώς οι περισσότερες εισηγμένες επιχειρήσεις των οποίων οι διοικήσεις διορίζονται από το Δημόσιο ή ελέγχονται πλειοψηφικά από το κράτος, έχουν ήδη μειώσει κατά 7% τις αποδοχές των εργαζομένων τους με βάση τους προηγούμενους νόμους του Μαρτίου και του Μαΐου 2010.
Έτσι στην επιστολή αναγνωρίζεται έμμεσα ως «ελαφρυντικό» η μείωση αποδοχών που έχει ήδη προηγηθεί φέτος καθώς οι διοικήσεις καλούνται να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους «ότι ήδη το 2010 έχετε προβεί σε μείωση των μισθολογικών παροχών κατ' εφαρμογή του άρθρου 1 του Ν. 3833/2010 και του άρθρου 3 του νόμου 3845/2010».
Πρόκειται για μια αναφορά με διττή ερμηνεία σύμφωνα με πηγές από τις διοικήσεις εισηγμένων επιχειρήσεων.
Είτε δηλαδή ότι σε κάποιες επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα να μην προχωρήσουν καθόλου σε νέες μειώσεις, είτε αν προχωρήσουν, ο εξορθολογισμός να είναι «ήπιος» ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις από τα συνδικάτα και κραδασμοί στη λειτουργία τους.
Η επιστολή επρόκειτο να αποσταλεί σε όλες τις εταιρείες στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες είχε φτάσει στη ΔΕΗ, αλλά και τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ενώ ήταν στον «δρόμο» για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ (μη εισηγμένες).
Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα που εγείρονται δεν είναι λίγα και η αναστάτωση στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που ελέγχονται πλειοψηφικά ή μειοψηφικά από το Δημόσιο είναι μεγάλη.
Αφορά λ.χ. σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ όπου το Δημόσιο ελέγχει πάνω από το 51% αλλά έχει ήδη κόψει 220 εκατ. ευρώ από το κόστος μισθοδοσίας, ή ο ΟΠΑΠ όπου το Δημόσιο έχει μόνο 34% και οι αποδοχές δεν έχουν μειωθεί.
Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει το ποιες εταιρείες θεωρούνται ότι εμπίπτουν στον νόμο περί ΔΕΚΟ.
Είναι τα ΕΛΠΕ που υποστηρίζουν πως δεν εντάσσονται και ελέγχονται πλειοψηφικά από τον όμιλο Λάτση ή ο ΟΤΕ που έχει περάσει στους Γερμανούς;


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ERWTHSH:POIO EINAI TO NEO STEKI TIS PASKE?
APANTHSH:TA M.M.E.

"TYXAIO DEN NOMIZW"

Ανώνυμος είπε...

Πόσους μισθύς παίρνεται ρε μάγκες των ΕΛΠΕ??
Πέστε το ρε για να ψαρώσουμε.
Καλό το γλείψιμο, αλλά τώρα έχει μανίκι.
Οτι φάγατε φάγατε εσείς και τα αφεντικά σας.
Τώρα θα φάτε Λούτσο

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟΥΡΑΚΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΧΕΣ.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ.
ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΕΣΥ.
ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΟ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ !!!!!!!!!!!!

Ιωάννης Περ. Πέππας είπε...

Ανώνυμε (τι πρωτότυπο!) @24/12/'10 06:33.

Αρχιμαλάκα, αν μάθεις πόσους και προπαντών ΤΙ μισθούς παίρνουμε, θα σε πιάσει εγκεφαλικό!
Την επόμενη φορά, όμως, κέρατο βερνικομένο, που θα περάσεις έξω από τους χώρους που δουλεύουμε...

α). ΜΗ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΜΥΤΟΥΛΑ ΣΟΥ,

β). ΣΚΕΨΟΥ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ -ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ- ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ,ΚΑΙ

γ). ΟΤΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΣΑΙ, ΕΣΥ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ.

Και αν εσύ δεν έμαθες ποτέ σου να διεκδικείς, ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ.

Γιαυτό λοιπόν, άσε κατά μέρος την νοοτροπία του Χότζα...

ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ, ΣΚΕΡΒΕΛΟ!!!

Υ.Γ.:
Όταν βρεις τα αρχίδια να υπογράφεις με το ονοματάκι σου, τότε τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε το δίκιο το έχουμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

GIA PES MAS RE PALHKARA ESEI POSA PERNEIS? MHPWS EISAI TOY DHMOSIOY SAN TOYS ALLOYS ME MISTHO KAI EPIDWMA KAI MAGAZAKI APEKSW?

OTI KAI NA MAS DINOYNE EINAI DOYLEMENO KAI PRAGMATIKO KAI STHN EFORIA KAI STO IKA EIMASTE ENTAKSEI STIS YPOXREWSEIS MAS. ESY PANTOS THEN THA ANTEXES OYTE 10'LEPTA EDW.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ σας ενημερώνει για την επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας .

Από Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Επιστολή προς Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

20/12/2010

Στην Ελλάδα του 2011 πλέον βιώνουμε την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού οικονομικού μοντέλου και τη βίαιη αντικατάσταση του, υπό την ασφυκτική καθοδήγηση της «Τρόικας», από το «μοντέλο Ταιβάν». Πρόκειται για το πείραμα επιβολής στην Ελλάδα μιας πρωτοφανούς στην μεταπολεμική Ευρώπη «εσωτερικής υποτίμησης».
Οι κίνδυνοι της παρακάτω «συνταγής» είναι τραγικοί. Η μεταμόσχευση του «μοντέλου Ταιβάν» στην περίπτωση της πατρίδας μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ανεπιτυχής. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η περαιτέρω καθίζηση της εσωτερικής ζήτησης μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση των εισόδων από φόρους με αποτέλεσμα για να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού να καταστεί αναπόφευκτη η λήψη νέων έκτακτων μέτρων.
Είναι ακριβώς η συνταγή που ο Ουίνστον Τσόρτσιλ χαρακτήρισε κάποτε ως «το σοβαρότερο λάθος της ζωής μου».
Είναι ακριβώς η συνταγή που απέτυχε στην Αργεντινή.
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση απεδέχθη πλήρως το δόγμα του ΔΝΤ και της «Τρόικας» πως για τα δεινά του τόπου ευθύνεται η έλλειψη ανταγωνιστικότητας λόγω υψηλού κόστους εργασίας. Και ότι περιορίζοντας το κόστος εργασίας, η ανταγωνιστικότητα θα αποκατασταθεί .
Πέρασαν οι εποχές που η ανταγωνιστικότητα ήταν ζήτημα κόστους εργασίας- διαφορετικά, το Μπαγκλαντές θα ήταν σήμερα η ανταγωνιστικότερη χώρα του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, ας πούμε, ότι από την αρχή του 2010 στην Ελλάδα πέφτουν μεν οι αμοιβές, αλλά οι τιμές ανεβαίνουν. Άρα, η εξίσωση δε λειτουργεί τόσο απλά, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που την προσδιορίζουν.

Την περίπτωση των ΕΛΠΕ
Τα ΕΛΠΕ σήμερα αποτελούν ένα πετυχημένο μοντέλο, όπως αποδεικνύεται ελληνικής επιχείρησης, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης για την πατρίδας μας.
Η οριζόντια όμως πολιτική της κυβέρνησης και της «Τρόικας» για « εσωτερική υποτίμηση» των πάντων θα έχει ως αποτέλεσμα τον κλυδωνισμό των ΕΛΠΕ και την απώλεια εσόδων για το δημόσιο. Και τούτο διότι:
• Το Δημόσιο εισπράττει ως μέτοχος ετήσιο μέρισμα περίπου 50εκ ευρώ
• Επίσης εισπράττει από εργοδοτικές εισφορές, φορολογία εισοδήματος, φορολογία επί των κερδών, το ετήσιο πόσο των 300εκ ευρώ περίπου
• Τα ΕΛΠΕ, ως ένα είδος εισπράκτορα (αζημίως) εισπράττουν μέσω των ειδικών φόρων που υπόκεινται τα πετρελαιοειδή 2 δις ευρώ περίπου 20 χρόνια για λογαριασμό του ελληνικού κράτους.
Επιπροσθέτως σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημόσιου προς τα ΕΛΠΕ είναι περίπου μισό δις ευρώ! (πολεμική αεροπορία, πολεμικό ναυτικό κλπ.)
Γεννάται λοιπόν το θεμελιώδες ερώτημα:
Τι άλλο θέλετε να «πάρετε» από τα ΕΛΠΕ και του εργαζόμενους;
Δεν γνωρίζεται ότι τα ΕΛΠΕ είναι εταιρία εντάσεως κεφαλαίου, εντάσεως τεχνογνωσίας και όχι εντάσεως εργασίας;
Δεν γνωρίζεται ότι με την συνεχή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για να καλύψετε τις ανάγκες του Δημοσίου, συρρικνώνοντας τα οικονομικά μεγέθη των ΕΛΠΕ εξ’ υπαιτιότητας σας;
Δεν γνωρίζεται ότι τα Διυλιστήρια οφείλουν συνεχώς να επενδύουν σε νέες μονάδες, σε έμψυχο δυναμικό, σε νέες τεχνολογίες για τις ανάγκες του περιβάλλοντος και της αυτοκινητοβιομηχανίας;
Ποιος θα χρηματοδοτήσει τις παραπάνω ανάγκες;
Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Οικονομίας,
Η περίπτωση των ΕΛΠΕ οφείλει να σας απασχολήσει για να εμπλουτίσετε σε ιδέες τις πολιτικές σας.
Είστε μέλος της κυβέρνησης δεν είστε υπάλληλος σε supermarket. Οφείλετε να μελετήσετε τους κλάδους της εθνικής οικονομίας. Η οριζόντια και «ρηχή» πολιτική σας δεν είναι λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Τα ΕΛΠΕ ενισχύουν την ελληνική οικονομία και το Δημόσιο. Ως πότε θα «παίρνετε» χωρίς να αναγνωρίζεται τουλάχιστον τη συμβολή μας.
Δε θα σας επιτρέψουμε να μας οδηγήσετε σε μαρασμό και παρακμή.

Ο Γραμματέας,
Μίχας Γεώργιος

Επικοινωνία:
6948895782-6958476722

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε γνωστοποιεί ότι κατόπιν γραπτής ενημέρωσης των POIH HOLDINGS LIMITED και POIH INVESTMENT LIMITED που έλαβε την 21/12/2010, ότι από το χρονικό διάστημα 29/12/2009 έως και 17/12/2010, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η POIH INVESTMENT LIMITED (PANEUROPEAN OIL & INDUSTRIAL HOLDINGS-ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΤΣΗ), έμμεσα στην Εταιρεία ανέρχεται σε 40,984% που αντιστοιχούν σε 125.262.955 κοινές ονομαστικές μετοχές αυτής

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ PANEUROPEAN OIL ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50%.......

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ "Σ.ΛΑΤΣΗΣ" ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ.

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ είπε...

καλες οι μαγκιες και τα καραμητρο αλλα τον Γιανιτση ποιος τον τοποθετησε για τον Λατση ποιοι φωναζανε οτι ειναι επικυνδυνος και να ξεκουμπιστει.. Η κωλοτουμπα μπροστα στον λουτσο ειναι πρωτοφανης.. Ας μας πεις καποιος αληθινα μαγκας αν θα αποφευχθει το "μοιραιο" και πως.. Και σταματηστε τον κατηφορο της κωλοτουμπας λιγο αξιοπρεπεια..

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ