Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Εργασίες ανάπλασης στο παραμελημένο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ της Καλαμάτας!!!


Με τη χορηγία του Μεσσήνιου επιχειρηματία από το Πλατύ κ. Γιώργου Μαντζή ο χώρος της ανάπλασης θα είναι έτοιμος μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, απευθύνοντας δημόσια ευχαριστήρια στον Γιώργο Μαντζή για την συμβολή του και επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως οι εργασίες προχώρησαν τάχιστα λόγο του ότι γίνεται με χορηγία ιδιώτη και δεν εμπλέκεται το Δημόσιο.
"Αν για την κατασκευή του πάρκου είχαμε μπλέξει με το Δημόσιο λογιστικό και την ελληνική γραφειοκρατία, δεν θα είχαμε τελειώσει ούτε σε 3 χρόνια! Θα τραβάγαμε τις ταλαιπωρίες που τραβάμε τώρα με τη δαπεδόστρωση και τη μονοδρόμηση της Ναβαρίνου..."

Ο Γεώργιος Μαντζής κατάγεται από το Πλατύ και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία. Υπενθυμίζεται πως με δική του δαπάνη έχει ανεγερθεί στη μνήμη των γονέων του σύγχρονο δημοτικό κτήριο στο Πλατύ, που στεγάζει το Τοπικό Συμβούλιο και τις δραστηριότητες πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
Επίσης έχει προσφέρει σημαντικό αριθμό επίπλων με τα οποία εξοπλίστηκαν το Γραφείο του Δημάρχου και η αίθουσα υποδοχής του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας, έχει προβεί στη δωρεά συναρμολογούμενων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, για την προστασία των θεατών και την περαιτέρω αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ και έχει συμβάλει οικονομικά στην υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021...

Παράλληλα με την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, προχωρούν και οι εργασίες από ιδιώτη επιχειρηματία στο κτήριο που στεγαζόταν για χρόνια το Café σύμβολο της πόλης με την επωνυμία "Πανελλήνιον", και το σημαντικό είναι ότι θα φέρει και πάλι το όνομα αυτό, έπειτα από τους τελευταίους ανεπιτυχείς πειραματισμούς.
Αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης προκειμένου ο όροφος να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο και το ισόγειο ως καφετέρια. Έτσι λοιπόν, ένα από τα πλέον ιστορικά κτήρια της Καλαμάτας, έπειτα από ένα διάστημα απαξίωσης, θα αποκτήσει και πάλι ζωή. Οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να παραδοθεί το επόμενο διάστημα το ισόγειο ως Café και τον Σεπτέμβριο ο όροφος ως ξενοδοχείο.













Δεν υπάρχουν σχόλια: