Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το Δ.Σ. Χαϊδαρίου για τα Ο.Τ. 336 & 337


Με αφορμή την είδηση που κυκλοφόρησε για την σοβαρή προοπτική να «χαθούν» από το Δήμο τα δύο πευκόφυτα οικόπεδα στην Οδό Πατρόκλου (Ο.Τ. 336-337), περιοχή Αγίου Ανδρέα, το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συνεδρίασε (16/2/2011) και έβγαλε την παρακάτω ομόφωνη απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ , 1/16 -2- 2011

ΘΕΜΑ: Οικόπεδα στην Οδό Πατρόκλου (Ο.Τ. 336 – 337)

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ

Μετά το οικόπεδο στην Αγωνιστών Στρατοπέδου που "χάθηκε" από το Δήμο Χαϊδαρίου και τώρα κτίζεται, δύο ακόμα πευκόφυτα οικόπεδα (Ο.Τ. 336-337) συνολικής επιφανείας 1.516 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα (Θερμοπυλών - Πατρόκλου) κινδυνεύουν να χαθούν.
Σημειώνουμε ότι «από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης (από το Δήμο) έχουν περάσει 17 χρόνια, διάστημα μη αποδεκτό από τη Νομολογία" (και από την κοινή λογική θα λέγαμε.)
"Ο Δήμος τελευταία φορά που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν το "2006... από τότε και εφεξής δεν έγινε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής».
Έτσι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, κανείς δεν μπορεί να παραμένει "όμηρος" αιωνίως κανενός Δήμου, και υπάρχει ισχυρή πιθανότητα τα οικόπεδα να «χαθούν» και να «τσιμενταριστούν».
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα τα περιθώρια να σωθούν οι δυο μικρές αυτές «πράσινες ανάσες».
Καλούμε το Δήμο Χαϊδαρίου να μη χάσει άλλο χρόνο, να κάνει έγκαιρα και αποφασιστικά, τις απαραίτητες νομικές, διοικητικές ενέργειες που είναι γνωστές στη διοίκηση και να αποτρέψει την προοπτική τσιμεντοποίησης.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής το 1991 είχαν μαζέψει υπογραφές για να απαλλοτριωθούν τα οικόπεδα.
Οι κάτοικοι έκαναν το καθήκον τους για να υπερασπίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη, ας πράξει και ο Δήμος το δικό του καθήκον, είναι άλλωστε υποχρέωσή του.
Καλούμε όλους τους Χαϊδαριώτες να υπερασπίσουν τους ελεύθερους χώρους της πόλης και ιδιαίτερα των επιβαρυμένων περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά περιοχών.

Κώστας Φωτεινάκης (Πρόεδρος)

Σοφία Δημητρίου
(Γραμματέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: