Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αυτοκινητόδρομοι... Τέλος;


Η υλοποίηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, κινδυνεύει σήμερα να ακυρωθεί, εξαιτίας αδικαιολόγητων κυβερνητικών παραλείψεων και καθυστερήσεων ! ! !


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αναγκαία παρέμβαση για τα έργα παραχώρησης αυτοκινητόδρομων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υλοποίηση των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, κινδυνεύει σήμερα να ακυρωθεί, εξαιτίας αδικαιολόγητων κυβερνητικών παραλείψεων και καθυστερήσεων.
Παραλείψεις και καθυστερήσεις (στη διαδικασία απαλλοτριώσεων, στη χορήγηση των αναγκαίων αδειών, στην οριστικοποίηση του βασικού σχεδιασμού, στη μη έγκαιρη καταβολή του ΦΠΑ) που οδηγούν τις δανείστριες τράπεζες -κυρίως τις ευρωπαϊκές- στη διακοπή της ροής χρηματοδότησης αυτών των έργων, με κίνδυνο ακόμη και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην ακύρωση των έργων παραχώρησης με καταστροφικές συνέπειες, τόσο στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ θα επιφέρει μείωση της ανάπτυξης και προφανή αύξηση της ανεργίας.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα.
Γνωρίζει και τις λύσεις.
Πρέπει, επιτέλους, να δράσει και όχι μόνο να παρακολουθεί το πρόβλημα.
Να προχωρήσει, επιτέλους, στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τις οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, ώστε να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων από τις δανείστριες τράπεζες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ το Μπομπολά σου, Καραγκίοζη!!!