Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στην Τραχήλα της Μάνης ξεχνάς τη σκληρή καθημερινότητα!!!


Η Τραχήλα είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης, στο τέλος της ασφάλτινης διαδρομής, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Καρδαμύλη. Αφήσαμε για λίγο το Jazz Festival και την επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας μάγεψε με την φυσική ομορφιά της και μας απάλλαξε για λίγη ώρα από το άγχος της καθημερινότητας. Πηγαίνοντας, περάσαμε για άλλη μια φορά από την Στούπα, τον Άγιο Νικόλαο (Σελίνιτσα) και τον Άγιο Δημήτριο.
Το όνομά της το πήρε από το σχήμα του κάβου που βρίσκεται δίπλα της και έχει σχήμα τραχήλου. Πρωτοαναφέρεται σε ένα έγγραφο του 1700, ότι από την Τραχήλα επιβιβάστηκαν κάποιοι από τους Μανιάτες που πήγαν στην Κορσική ύστερα από σύγκρουση στο Οίτυλο με τον Λυμπεράκη Γερακάρη.
Αξίζει να την επισκεφθείτε διότι πρόκειται για ένα ωραίο πετρόχτιστο χωριό με ακτή από πλάκες γρανίτη και ταβερνάκια, απομονωμένη από την κίνηση και τη φασαρία και περικυκλωμένη από το άγριο Μανιάτικο τοπίο. Φανταστείτε ότι ως το 1970 δεν υπήρχε οδική πρόσβαση στο χωριό...
Πολλοί από τους φίλους μας την επισκέπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για υποβρύχιο ψάρεμα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!















































































3 σχόλια:

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε το γνήσιο, χιονάτο, χοντρό αλάτι του χωριού. Συλλέγεται από τους πανάρχαιους βράχους της περιοχής και αποτελεί το μεράκι και τον μόχθο λίγων γυναικών του χωριού που διατηρούν ζωντανή ακόμα αυτή την μακραίωνη τοπική παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχες φωτογραφιες απο εναν ομορφο τοπο (εισαι μερακλης στο να βγαζεις ομορφες φωτο)
ΓΚ

Unknown είπε...

Ωραιες φωτο