Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Και γιατί κύριε Πεταλωτή μου να φταίει ο Σαμαράς και να μη φταίει ο Παπούλιας;

Τι είπε ο Πεταλωτής…

«Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για “Δούρειο Ίππο”, γιατί – ας μην ξεχνάμε – ότι το 1992, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι αργότερα - πάνω από 150.000 - νομιμοποιήθηκαν από τον κ. Παυλόπουλο με επιχείρηση “σκούπα”... Γι’ αυτό όλα αυτά τα περί “Δούρειου Ίππου”, τα επιστρέφουμε».

Τι του απάντησε ο Πρόεδρος της Ενώσεως Χειμαρριωτών…

«Η δήλωση του κ. Πεταλωτή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τους Βορειοηπειρώτες. Είναι πασίγνωστο ότι όσοι μπήκαν στην Ελλάδα επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η πλειοψηφία ήταν Βορειοηπειρώτες. Οι Βορειοηπειρώτες, αν δεν γνωρίζει ο κ. Πεταλωτής, είναι Έλληνες το γένος και ο κ. Παυλόπουλος, με το νόμο του, έδωσε την ελληνική ιθαγένεια σε Έλληνες το γένος. Είναι προσβλητικό να θεωρεί ο κ. Πεταλωτής “Δούρειο Ίππο”, Έλληνες το γένος, Έλληνες πολίτες σήμερα, που έτυχε να γεννηθούν εκτός ελλαδικών συνόρων. Το μόνο κοινό που έχουμε με τους μετανάστες που θέλει να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι είμαστε και οι δύο κατηγορίες εν δυνάμει ψηφοφόροι».


Και ποια είναι η δική μου απορία…

Ο πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπέγραψε το σταμάτημα της εμπολέμου καταστάσεως των δυο χωρών Ελλάδος και Αλβανίας επί της εποχής του αείμνηστου Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, ήταν ο πρώτος που είχε μεταβεί στην χώρα αυτή και τους στήριξε…

Ο κ. Παπούλιας ως Υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ το 1987, υπέγραψε την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, χωρίς προηγουμένως να κατοχυρωθούν και να αναδειχθούν έμπρακτα τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου ο οποίος αριθμεί πάνω από 550 χιλιάδες Έλληνες και ακόμη περισσότερους αν συμπεριληφθούν σε αυτούς χιλιάδες άλλοι που με βία εξαλβανίσθησαν.
Μήπως ο κ. Παπούλιας αναγνωρίζει σήμερα το λάθος του και συνεπώς το λάθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τότε, την οποία βεβαίως εκπροσωπούσε;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: