Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΠΣΕΕΠ vs Διοίκηση ΕΛΠΕ ! ! !


Πλήρης ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ απόψεων !

Το Σωματείο δεν παρέλαβε καν την κατάπτυστη (όπως αποκάλεσαν συνδικαλιστές) πρόταση της Εταιρείας ! ! !

Το Δ.Σ. του Σωματείου ετοιμάζει ανακοίνωση...

Το ίδιο και η Εταιρεία...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
13/01/2011

Συναδέλφισσες, οι

Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε «λαϊκές συνελεύσεις» που προκάλεσε ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, για να μιλήσει στους εργαζόμενους.

Οι συναθροίσεις αυτές γίνανε με πρόσχημα την ενημέρωση από την Διοίκηση της οικονομικής πορείας των ΕΛΠΕ. Ο σκοπός όμως ήταν να προβληματίσει-τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να «βάλουν πλάτη για να σωθούν τα ΕΛΠΕ». Αλήθεια, σήμερα ανέλαβαν;

Όμως το να γίνεται συζήτηση για τα εργασιακά θέματα σε τέτοιου είδους καλέσματα αποτελεί θεσμική εκτροπή από πλευράς της Διοίκησης.

Μας παραπέμπει στα «μυστικά δείπνα» της Διοίκησης Χριστοδούλου, τότε που γινόντουσαν συζητήσεις για τα εργασιακά στις ταβέρνες, που στόχο είχαν να παρακαμφθεί το Σωματείο.

Ο Δ/νων Σύμβουλος έχει την τιμή να διοικεί τα ΕΛΠΕ, τον μεγαλύτερο Βιομηχανικό και Εμπορικό Ελληνικό Όμιλο.

Μια εταιρία που αναπτύχθηκε και έγινε «Πρωταθλητής», όπως και ο ίδιος ανέφερε με την συμβολή των εργαζομένων.

Επίσης γνωρίζει ότι στα ΕΛΠΕ υπάρχουν κανόνες, θεσμικές λειτουργίες και εν τέλει ένα πρότυπο μοντέλο εργασιακών σχέσεων, για το οποίο πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος και όχι απολογούμενος.

Η συλλογικότητα είναι στοιχείο αναγκαίο για την περαιτέρω πορεία των ΕΛΠΕ. Οι Διοικούντες προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε παραγωγικούς και μη. Τελικά διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.

Τα εργασιακά συζητούνται θεσμικά με το Σωματείο και όχι στις «φιέστες». Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι κατάκτηση των εργαζομένων, είναι κεκτημένο της ίδιας της Επιχείρησης. Ας μην πέφτουν λοιπόν σε τέτοιου είδους ολισθήματα.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΠΕ.

Η πρόοδος και όχι η οπισθοδρόμηση.

Η εσωτερική αξία των ΕΛΠΕ είναι οι εργαζόμενοι, όχι τα κεφάλαια και ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Ως Διοίκηση πρέπει να προστατεύει τους εργαζόμενους, και όχι μόνο τους μετόχους, απέναντι στις επιθέσεις των ΜΜΕ, όπως το έπραξαν πριν λίγους μήνες, όταν τα ΜΜΕ κατήγγειλαν τις υψηλές αποδοχές του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου.

Το ζητούμενο στα ΕΛΠΕ είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Αναζητείται όραμα, έμπνευση, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Αυτά κτίζονται, δεν πραγματοποιούνται με διαγγέλματα και «φιέστες».


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΟΝΝΕΔ είπε...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά απέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή. Χωρίς αίσθημα ευθύνης και με απροκάλυπτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, απαίτησε να ψηφισθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος». Με αυτό δεν περιόρισε μονάχα τον επιβεβλημένο δημοκρατικό διάλογο, αλλά έκανε σαφές πως τα όσα ο κ. Παπανδρέου επαγγέλλεται περί συναίνεσης, είναι κενά περιεχομένου.
Αφού επί δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ καταλήστευε μέσω της φορολογίας την επιχειρηματικότητα και τους πολίτες για να προσλαμβάνει στο Δημόσιο τους κομματικούς πελάτες του, τώρα εξαναγκάζεται να σταματήσει. Σήμερα, επιβάλει οριζόντια μέτρα, όπως οι περικοπές στις ΔΕΚΟ. Χωρίς αιτιολογία, χωρίς στοιχειώδη αξιολόγηση αποφασίζει να περικόψει από όλους τους εργαζόμενους ένα μέρος του μισθού τους. Αυτό είναι μια απλοϊκή, αλλά και άδικη λύση. Ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών. Αντιμετωπίζει ισοπεδωτικά όλους τους εργαζομένους.

- Πρότασή μας είναι η άμεση υιοθέτηση των αρχών της Νέας Δημόσιας Διοίκησης: λογοδοσία, συνεχής αξιολόγηση, αποκέντρωση, μέτρηση αποδοτικότητας. Κάθε ευρώ που δαπανάται, πρέπει να δημιουργεί πρόσθετη αξία, για τον πολίτη - καταναλωτή, για τον χρηματοδότη - φορολογούμενο. Και βέβαια τελικός στόχος παραμένει η απόσυρση του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρέπει ακόμη να σταματήσει η παραπληροφόρηση πως το μισθολογικό κόστος καθιστά μη ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Αυτά, άλλωστε, πρεσβεύει και η ευρωπαϊκή επιτροπή. Με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, η «δοκιμαστική περίοδος» εργασίας επεκτείνεται στους δώδεκα μήνες και οι απολύσεις θα γίνονται χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση. Για εμάς, τους νέους του τόπου, αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη ανασφάλεια, αφού μας καθιστά φτηνό και «ανακυκλούμενο» εργατικό δυναμικό. Από την άλλη μεριά, ο διπλασιασμός του χρόνου που ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι απασχολείται σε έμμεσο εργοδότη («ενοικίαση») θα εντείνει τα προβλήματα. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα, δεν παρέχονται εγγυήσεις για τη θέση του εργαζομένου σε αυτού του είδους τις συμβάσεις.

- Πρότασή μας είναι η αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών: έτσι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα , χωρίς να μειωθούν οι μισθοί. Η αναπτυξιακή επιλογή, η τόνωση της απασχόλησης θα αντισταθμίσει τις μειώσεις. Στρατηγική επιλογή είναι ο συνδυασμός της ασφάλειας και της ευελιξίας. Χρειαζόμαστε μια αγορά εργασίας με κινητικότητα: ευελιξία για χάρη των εργαζομένων και όχι ευελιξία των εργαζομένων. Χρειαζόμαστε προστασία του επιπέδου ζωής και του εισοδήματος με πρόνοια για τους ανέργους και τις οικογένειες. Και τέλος, ενεργητικές πολιτικές εργασίας, με βάση τη δια βίου μάθηση, την επανακατάρτιση, το δικαίωμα- υποχρέωση στα προγράμματα απασχόλησης ανέργων.

Οι επιλογές της κυβέρνησης καθημερινά οπισθοδρομούν τη χώρα. Είναι αναγκαίο ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής. Εμείς, ως νέοι άνθρωποι, πιστεύουμε στην Ελλάδα και παλεύουμε για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Η Ελπίδα είναι στο χέρι μας.

Επενδυτής είπε...

Και οι δυο τις φωτογραφίας... γνωστοί και περαστικοί.