Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Χαϊδάρι τιμήσαμε και φέτος τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς!!!


Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σεμνή τελετή και το Μνημόσυνο σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων την 8η Σεπτεμβρίου 1944 μελών των μυστικών οργανώσεων, πληροφοριών, δολιοφθορών και αντάρτικων ομάδων. (Μεταξύ αυτών, η Λέλα Καραγιάννη και ο Μανώλης Λίτινας), στον Διομήδειο Βοτανικό κήπο στο Χαϊδάρι.
Στον τόπο της θυσίας έχει ανεγερθεί Ηρώο στη μνήμη των 72 εκτελεσθέντων. Στο Μνημείο που φιλοτεχνήθηκε το 1999 από τον γλύπτη Νίκο Γεωργίου αναφέρονται τα ονόματα 8 Ελληνίδων και 41 Ελλήνων που αναγνωρίσθηκαν από τους συγγενείς τους και ήταν μέλη των μυστικών οργανώσεων πληροφοριών και δολιοφθορών «Aλίκη», «Yβόννη», «Aπόλλων», «Όμηρος», «Mήδας» και «EΔEΣ». Των υπολοίπων 23 ανδρών τα πτώματα δεν αναγνωρίσθηκαν.
Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλλε ο Εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Δάσους Χαϊδαρίου π. Θεοχάρης Σούλης, ενώ την εκδήλωση μνήμης, ευγνωμοσύνης και στοχασμού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας, ο Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πολης μας. 

Ο Γεν. Γραμματέας του Πατριωτικού Σωματείου «Η Μνήμη» κ. Παναγιώτης Μαραγκός εκφώνησε σύντομη ομιλία.  

















Δεν υπάρχουν σχόλια: