Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Λαγκούβαρδο και πάλι μετά από δέκα χρόνια!!!


Αλήθεια, πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ξανά επισκεφθείς τόπους που γνώρισες κατά το παρελθόν;
Στο Λαγκούβαρδο είχαμε έρθει τελευταία φορά πριν από δέκα χρόνια ακριβώς. Ευτυχώς κατά την χθεσινή μας επίσκεψη διαπιστώσαμε ότι τίποτα δεν άλλαξε από την ομορφιά του τοπίου όλα αυτά τα χρόνια. Δυο αναψυκτήρια που σέβονται το περιβάλλον και λίγες ξαπλώστρες παραπάνω κάτω από ψάθινες ομπρέλες, που η αλήθεια είναι ότι τις επιζητούν όσοι προσέρχονται σε παραλίες που κάποτε λίγοι μπορούσαν να ανακαλύψουν, ήταν το επιπλέον έπειτα από μια δεκαετία.
Και αρκετά σκουπίδια, όπως και την πρώτη φορά, που φροντίζουν να αφήνουν οι νεοέλληνες σε όποιον χώρο καταλαμβάνουν εποχούμενοι στα απαστράπτοντα αυτοκίνητά τους, ως δηλωτικό της παρουσίας τους…
Η παραλία Λαγκούβαρδος είναι φημισμένη στους λάτρεις του wind surfing σε όλη την Ελλάδα, αφού έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων και παράλληλα είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.
Πρόκειται για μια «χρυσή» αμμώδη παραλία που εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων, έχει βράχια δεξιά και αριστερά και περιβάλλεται από δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους. Τα γαλαζοπράσινα  νερά της παραλίας προσδίδουν εξωτική ομορφιά σε αυτή την περιοχή της ακτογραμμής, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.
Το ποτάμι του Λαγκούβαρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκούβαρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.
Η παραλία του Λαγκούβαρδου είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και έχει τρεις εισόδους επί της επαρχιακής οδού Μαραθόπολης - Φιλιατρών. Απέχει 3 χιλ. από τη Μαραθόπολη και περίπου 8 χιλ. από τους Γαργαλιάνους.

2009








2019












































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: