Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

75 χρόνια από τα γεγονότα της Πηγάδας Μελιγαλά… Μνημόσυνο & ομιλίες!!!


Συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της Πηγάδας του Μελιγαλά. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε το καθιερωμένο θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.
Η Εκκλησία, τιμώντας τη μνήμη των τραγικών θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας, ανήγειρε στη θέση της ναΐσκο, στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί και φυλάγονται τα οστά των Ηρώων. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης αφιέρωσε το ναΐσκο στη μνήμη της Αναστάσεως του Κυρίου, με τη συμβολική έννοια της αναστάσεως εκ νεκρών.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Πηγάδας Μελιγαλά κ. Μανιάτη, την Δήμαρχο Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου και τον τ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Αδαμόπουλο που ήταν και ο κύριος ομιλητής.

...Στου Μελιγαλά μετά από μερικές ημέρες έγινε η επίθεση. Πολλοί σκοτώθηκαν στην μάχη. Ένα γεγονός που αμαύρωσε των αγώνα των ανταρτών, που έμελλε να είναι καθοριστικό της μετέπειτα πορείας του κομμουνισμού στην Ελλάδα. 1.500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν εν ψυχρώ στην πηγάδα. Όσο και αν προσπάθησαν οι κομμουνισταί να το αποσιωπήσουν και να το υποβαθμίσουν δεν τα κατάφεραν. Τους ακολούθησε σε όλα τα μετέπειτα χρόνια.
Η Πηγάδα και οι μάρτυρές της δυστυχώς υπάρχουν για να το επιβεβαιώνουν, για να μας θυμίζουν και να μας διδάσκουν εκτός των άλλων ότι οι ιδεοληψίες, ο φανατισμός, ο ολοκληρωτισμός, τα πάθη, η μισαλλοδοξία αφαιρούν από τον άνθρωπο τα υγιή Χριστιανικά συναισθήματα με ολέθριες συνέπειες.
Η σημερινή σεμνή τελετή δεν έχει εορταστικό χαρακτήρα ούτε είναι εκδήλωση μίσους, αλλά είναι ημέρα μνήμης, στοχασμού και περισυλλογής.
Προσευχόμαστε υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών μας.
Αυτά που έγιναν στην Πηγάδα ήταν πρωτοφανή σε αγριότητα εγκλήματα που δεν έχουν προηγούμενο στην Ελληνική Ιστορία.
Καλούμε τους κομμουνιστές και όσους συκοφαντούν τα γεγονότα της Πηγάδας να επισκεφθούν τον μαρτυρικό ετούτο τόπο και εκφράζω την πεποίθηση ότι θα αναγνωρίσουν το λάθος τους και θα ζητήσουν συγνώμη.
Εμείς θα ερχόμαστε εδώ όχι για να καλλιεργούμε το μίσος, αλλά για να τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς μας και να μην ξεχνάμε την Ιστορία!
















































































































































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά γείτονά συνοπαδε και ομοϊδεάτη με την ευρεία έννοια ΑΛΛΑ για αλλη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας του το κομμα σου , να τα λέμε όλα.
Αλλά όταν πρόκειται για τον Άρη Βελουχιώτη ειναι παρων για να τιμήσει τους αγώνες της αριστερας ο παρσλιγο αρχηγός σας μειμαρακης ενω ο ανιψιός του αρχηγού σας νυν δήμαρχος Αθηναίων περυσι έπλεκε το εγκωμιο σε εναν καπετάνιο του ελας και πρωτοπαλίκαρο του Βελουχιώτη.
Απο την αποψη αυτή δηλαδή οτι το κομμα σου δεν πιστεύει όσα πιστεύεις εσύ (στα Θεματα αυτα πιστευει τα αντιθετα) εισαι σε λαθος κομμα.
Βέβαια υπαρχουν και αλλά κριτήρια για την ψήφο καθε ανθρώπου αλλά επειδή εχεις κανει πολλές αναρτησεις αυτά τα χρόνια για το θέμα ,γι αυτο στο λεω.