Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στη γραφική Μαραθόπολη στο επίνειο των Γαργαλιάνων!!!


Την Μαραθόπολη την είχαμε επισκεφθεί τελευταία φορά το 2014 τις ημέρες της παγκόσμιας παρουσίασης του VW PASSAT
Αυτά τα χρόνια που πέρασαν παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού λόγω του Costa Navarino
Η Μαραθόπολη ή Μάραθος είναι παραλιακός οικισμός κοντά στους Γαργαλιάνους με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Το χωριό φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του και το καλοκαίρι παρατηρείται έντονη τουριστική κίνηση. Διαθέτει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες και κάμπινγκ ενώ κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια.
Απέναντι από την Μαραθόπολη και σε κοντινή απόσταση από την ακτή βρίσκεται η καταπράσινη νησίδα Πρώτη με το Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γοργοπηγής. Από τη Μαραθόπολη πραγματοποιούνται το καλοκαίρι ημερήσιες κρουαζιέρες προς το νησί.
Κοντά στη Μαραθόπολη βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες της περιοχής, ο Λαγκούβαρδος, το Βρωμονέρι και η κοσμική παραλία Μάτι!
Αν βρεθείτε το Πάσχα στη Μαραθόπολη θα απολαύσετε το παραδοσιακό «Κάψιμο του Ιούδα», ενώ στις 6 Αυγούστου γιορτάζει η εκκλησία του χωριού, η Μεταμόρφωση του Σωτήρα με μεγάλο πανηγύρι.
Η Μαραθόπολη μπορεί να αποτελέσει βάση για διάφορες εξορμήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Απέχει 15 χλμ. από το Ανάκτορο του Νέστορα, 15 χλμ. από την γραφική Πύλο, 25 χλμ. από τη Μεθώνη και 30 χλμ. από την Κυπαρισσία.





























































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: