Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Παραμονή του Σταυρού στο Πεταλιδιώτικο πανηγύρι!!!


Από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Μεσσηνίας είναι το Πεταλίδι, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας αφού έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και να κολυμπήσετε στις παραλίες γύρω από τον οικισμό και στο Καλαμάκι.
Ο Δήμος Πεταλιδίου, ο οποίος βρίσκεται στη δυτική ακτή του Μεσσηνιακού Κόλπου, συνδυάζει βουνό και θάλασσα με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο. Στην περιοχή που διαθέτει super παραλίες με αμμουδιά, υπάρχουν πολλά και καλά καταλύματα και φυσικά ψαροταβέρνες, εστιατόρια, cafe και bar. Οι ελαιώνες και οι συκιές δίνουν το δικό τους μοναδικό χρώμα, μια μεσογειακή, νότια γοητεία που αναδύει άρωμα καλοκαιριού.
Η περιοχή παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στοιχεία που την καθιστούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ήρεμες διακοπές.
Το Πεταλίδι βρίσκεται σε απόσταση 26 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας. Είναι μια γραφική πόλη με ήπιο κλίμα και άφθονα νερά. Το Πεταλιδι είναι χτισμένο στο μύχο ενός μικρού όρμου. Η σημερινή πόλη, θεωρείται ότι είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Κορώνης, καθώς κατά τη διάρκεια ανασκαφών βρέθηκαν ίχνη οικοδομημάτων και λείψανα από το τείχος του Επιμελίδη.
Στην περιοχή του Πεταλιδίου έχουν εντοπίσει ναό της ρωμαϊκής εποχής και λουτρά της ίδιας περιόδου, σκαλισμένους λίθους, κίονες από μάρμαρο, επιγραφές, τμήματα αγαλμάτων, τμήματα του τείχους της Αρχαίας Ακροπόλεως, νεκροταφείο από τη Μυκηναϊκή περίοδο, το Θολωτό Τάφο στην Καρποφόρα και άλλα πολλά στοιχεία του παρελθόντος.
Βόρεια του Πεταλιδίου, που ανοικοδομήθηκε το 1830, βρίσκεται το ανάκτορο των Νιχωρίων. Είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος με ευρήματα της πρωτοελλαδικής, καθώς και με κτίσματα της μεσοελλαδικής εποχής και των μυκηναϊκών χρόνων. Αξιόλογες είναι επίσης οι βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, της Ζωοδόχου Πηγής και ερείπια ενετικού κάστρου.
Κάθε χρόνο παραμονή και ανήμερα του Σταυρού το Πεταλίδι φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες στο καθιερωμένο πανηγύρι.
Χθες παραμονή τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία.
Ο καλοκαιρινός καιρός έδωσε και φέτος την ευκαιρία στους κατοίκους του Πεταλιδίου και των γύρω χωριών καθώς και σε πλήθος επισκεπτών να κατακλύσουν πάρκα, πλατείες, μαγαζιά και όλη την παραλία ως τα ξημερώματα!!!
Το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί και το Σαββατόβραδο ενώ το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θ. Λειτουργία!
















































































































































































1 σχόλιο:

Π. Θεοχάρης Σούλης είπε...

Χρόνια πολλά και του χρόνου!!!