Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ξαναζωντάνεψαν σήμερα στο Δρύαλο Μνήμες κομμουνιστικής θηριωδίας!!!


Ο σημερινός Αυγουστιάτικος καύσωνας δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει την πρωινή προσέλευση από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου στο χωριό Δρύαλος της Ανατολικής Μάνης όπου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης τελέσθηκε το Θρησκευτικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ηρωικών πεσόντων της περιόδου 1941-1949, οι οποίοι πολέμησαν και προέταξαν τα στήθη τους για να μην γίνει η πατρίδα μας κομμουνιστικό προτεκτοράτο, αλλά και των χιλιάδων αθώων θυμάτων της κομμουνιστικής μισαλλοδοξίας.
Για άλλη μια χρονιά υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες, ήμασταν παρόντες στις εκδηλώσεις πράττοντας το εθνικό μας καθήκον, έτσι όπως εμείς και άλλοι πατριώτες πιστεύουμε.
Στο Μνημόσυνο, αλλά και στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.
Ακολούθησε Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου και ενός λεπτού σιγή στο χώρο του Μνημείου που βρίσκεται απέναντι από τη Μονή, επί του κεντρικού δρόμου Πύργου Διρού - Γερολιμένα.
Μετά το πέρας του Τρισάγιου οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι εκδηλώσεις τιμής και εθνικής μνήμης ολοκληρώθηκαν στο χώρο που βρίσκεται έμπροσθεν του Ιερού προσκυνήματος της Σπηλιάς. 
Η ατμόσφαιρα και φέτος ήταν συγκινησιακά φορτισμένη από τις ομιλίες και τις διηγήσεις των παλαιότερων που έζησαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής και από το προσκλητήριο νεκρών που ακολούθησε. 
Το Μνημόσυνο για τους φονευθέντες και εκτελεσθέντες απανταχού της Μάνης και της Λακωνικής κατά την περίοδο 1941-49 γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.
Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Εθνικό Σύλλογο Αγωνιστών και Απογόνων Λακωνίας και πάσης Μάνης.







































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: