Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Η Ελαφόνησος παραμένει ένας απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός!!!


Όλες οι παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες, όλα τα καταλύματα συνεχίζουν, όλες οι δραστηριότητες του νησιού είναι σε λειτουργία...
Ευχαριστούμε όλους και όλες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς...
Είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε...

Τώρα χρειάζεται στήριξη το νησί και οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται εκεί. Οι παραλίες εξακολουθούν να είναι μαγευτικές και η θάλασσα καταγάλανη. Οι επαγγελματίες της περιοχής θα εκτιμήσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την παρουσία σας εκεί. Το καλοκαίρι συνεχίζεται... Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής και λίγες φωτογραφίες από την επίσκεψή μας τον περσινό Σεπτέμβριο!

Η Ελαφόνησος, το διάσημο σε παγκόσμια κλίμακα ελληνικό νησί με τις εξωτικές παραλίες, δοκιμάστηκε το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2019 από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής και ενώ το βράδυ του Σαββάτου οριοθετήθηκαν οι εστίες της φωτιάς, υπήρξε αναζωπύρωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Με την εξαιρετικά ενισχυμένη δύναμη της Πυροσβεστικής, με επίγεια, εναέρια μέσα και υπηρεσιακό προσωπικό, τη συνδρομή της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου και την κινητοποίηση του Δήμου Ελαφονήσου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτών της Λακωνίας και την εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων και εθελοντών της Ελαφονήσου, κατορθώθηκε η πλήρης κατάσβεσή της.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και για την ασφάλεια του κόσμου πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση της περιοχής του Σίμου και Σαρακήνικου, το Σάββατο 10 Αυγούστου. Την Κυριακή 11 Αυγούστου προληπτικά εκκενώθηκε η ίδια περιοχή όπως επίσης και ο οικισμός Κάτω Νησί (Παναγία) στην Δυτική πλευρά του νησιού.
Λόγω της υποδειγματικής επιχείρησης κατάσβεσης ευτυχώς δεν απειλήθηκε ανθρώπινη ζωή και δεν έχει καταγραφεί ζημιά σε οικία ή ξενοδοχειακή επιχείρηση. Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για εκτεταμένες δασικές εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, αγροτεμάχια και καλλιέργειες. Ελπίζουμε η φύση να επουλώσει τις πληγές αλλά και η πολιτεία να σταθεί αρωγός στην άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο πολύτιμο οικοσύστημα του νησιού.
Η φυσική παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κυριακόπουλου Κώστα ήταν απολύτως καθοριστική και τους ευχαριστούμε θερμά !
Θα θέλαμε, με αίσθημα ευθύνης να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της Ελαφονήσου που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο νησί πως το σύνολο των υποδομών του είναι πλήρως λειτουργικό.
Η Ελαφόνησος παραμένει ένας απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός.
Δεν υπάρχουν σχόλια: