Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση μνήμης & τιμής από τον Σύνδεσμο Νεοφωκαέων Χαϊδαρίου!!!


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Χαϊδαρίου πραγματοποίησε και φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου (Καλαφάτη) και όλων εκείνων, κληρικών και λαϊκών, που την τραγική στιγμή της μεγάλης απόφασης (1922), πρόσφεραν τη ζωή τους θυσία στον βωμό της Πατρίδας τους και των ιδανικών με τα οποία γαλουχήθηκαν, της Θρησκείας τους, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της εθνικής τους συνείδησης και του λαμπρού πολιτισμού τους, και της Αξιοπρέπειας, που ανέδειξε τον Άνθρωπο πρωταγωνιστή των δραστηριοτήτων τους και των επιλογών τους.
Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Χαϊδαρίου και αμέσως μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε συγκέντρωση των μελών και των φίλων στον χώρο που βρίσκεται η προτομή του Εθνοϊερομάρτυρος.
Εδώ τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Βελέντζα, στην οποία τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο του Χρυσοστόμου Σμύρνης στην ανάδειξη της αγαπημένης πατρίδας των πατέρων και των παππούδων μας κατά τα τελευταία χρόνια της παρουσίας τους σ’ αυτήν. Η εκδήλωση έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Σελέκο.
Για την ηρωική μορφή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης μπορείτε να διαβάσετε το περσινό μας αφιέρωμα εδώ!








































Δεν υπάρχουν σχόλια: