Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Στο Θέατρο Αλκμήνη απολαύσαμε την εξαιρετική ερμηνεία της Ζέτας Δούκα!!!


Βία, ανισότητα, θρησκεία, οικογένεια, αγάπη, κοινωνία… Έννοιες που τις χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά δεν έχουμε σκεφτεί τι σημαίνουν. Με αυτές τις έννοιες παλεύει η ηρωίδα και αυτές παλεύουν με την ίδια, στην απόφαση που καλείται να πάρει για το αγέννητο παιδί της.
Αυτό είναι το στίγμα της παράστασης που πρωταγωνιστεί η Ζέτα Δούκα, σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση, στο θέατρο Αλκμήνη.
Η παράσταση πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα, μέσα από την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει, με την πρωταγωνίστρια να βιώνει έναν αδυσώπητο εσωτερικό πόλεμο που με μοναδικό τρόπο εξωτερικεύει για να αφήσει αποσβολωμένους τους θεατές έως το τέλος της παράστασης.
Ο μονόλογος της ηρωίδας στην ουσία είναι ένας διάλογος με την ίδια την κοινωνία και το κατεστημένο, που μπλέκεται σε ιστούς του παρελθόντος, μιας αραχνιασμένης κοινωνίας που δε θέλει να δει καθαρά.
Αγάπη, ελπίδα, κατανόηση, ελευθερία, σεβασμός… είναι τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στη ψυχή του σκηνοθέτη, Μάνου Πετούση στο ξεκίνημα εδώ και χρόνια αυτής της παράστασης και τα ίδια συναισθήματα τον συντροφεύουν ακόμη.
Το «Γράμμα σε ένα παιδί» με την Ζέτα Δούκα είναι μια παράσταση που κέρδισε την αγάπη του κοινού, έχοντας συγκεντρώσει πληθώρα θετικών κριτικών από τους ειδικούς και παρουσιάζεται έως το τέλος του τρέχοντος μηνός στο Θέατρο Αλκμήνη της Αθήνας πριν ξανά ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την παράσταση με τη βεβαιότητα ότι κι εσείς, όπως κι εμείς, θα βγείτε από την αίθουσα σοφότεροι και συναισθηματικότεροι. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο με τον τρόπο που προσεγγίζει την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί. Είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος με μια εξαιρετική ερμηνεία για το πως αντιμετωπίζεται αλλά και πως μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει.
Είναι όμως και μια παράσταση που ίσως σας κάνει να συνειδητοποιήσετε και την καθημερινή εσωτερική πάλη που δίνετε πριν από την κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση που θέλετε να πάρετε στη ζωή σας. Τα θέλω, τα αν, το μετά, τις αμφιταλαντεύσεις, τα πισωγυρίσματα, την απόφαση, την επιμονή και υπομονή για την επίτευξη του κάθε στόχου σας…

Πληροφορίες για την παράσταση εδώ!











Δεν υπάρχουν σχόλια: