Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Άγριο ξεβράκωμα των πολιτικών από τον Ανδρέα Βγενόπουλο…

Τώρα στους Νέους Φακέλους

στον ΣΚΑΙ ! ! !

Τους έχει κάνει ΠΟΥΤΑΝΑ ! ! !

Στην κυριολεξία ! ! !

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nai nai to eida gia ligo pros to telos.EIdika me ton pagkalo xaxa etsi kala ta leei. Dustixos omws den proorizetai gia politikos dustixos

Ανώνυμος είπε...

afoy eides ayto eprepe na deis kai to xevrakoma poy ekane o pagalos ston vgenopoylo prin apo liges meres stin NET...gia ayto apantise o MR MIG...eixe proigithei to sxolio pagaloy....

Ανώνυμος είπε...

"Ο Βγενόπουλος ποτέ δεν έδωσε το ποσό που είχε τάξει"


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι δέχτηκε τον κ. Α. Βγενόπουλο στις πυρκαγιές της Σάμου, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε προσκόμισε».

Αυτό δήλωσε ο ...

κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του κ. Α. Βγενόπουλου για την κυβέρνηση, τον αντιπρόεδρο της κ. Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκη.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό στον υφυπουργό και ότι «από εκεί και πέρα εάν παρέδωσε αυτό το ποσό σε άλλους φορείς είναι άλλο ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον του επιχειρηματία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «κατά την κρίση θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Α. Βγενόπουλου για «αστοχίες» της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις κρίσεις και μάλιστα όταν έχουν μια χροιά μιας πολιτικής που δεν μας αφορά».

Συμπλήρωσε δε ότι ο κ. Βγενόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας που, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δικαιούται να κάνει κρίση στα πλαίσια του δικαιώματος των πολιτών.

Για το αν η κυβέρνηση βλέπει κάποια «σκοπιμότητα» πίσω από τις δηλώσεις του επιχειρηματία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «δεν ασχολούμαστε με τις σκοπιμότητες των κρίσεων του κάθε Έλληνα πολίτη, ο καθένας κάνει για τους δικούς του λόγους».
www.troktiko.blogspot.com

BENEAS GEORGIOS είπε...

Σήμερα προ ολίγου η MARFIN έδωσε στη δημοσιότητα τα εξής ντοκουμέντα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 5-2-2001


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανασύσταση του κατεστραμμένου από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά Σαμιώτικου ελαιώνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Εταιρειών MARFIN και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Πυθαγορείου, τον Βουλευτή Νομού Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκο και τον Πρόεδρο της Εταιρείας MARFIN, Ανδρέα Βγενόπουλο, ανακοίνωσε την ανασύσταση του καμένου ελαιώνα της Σάμου με την αποστολή σε πρώτη φάση περίπου 50.000 δενδρυλλίων, την δαπάνη των οποίων αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου η Εταιρεία MARFIN.

Ο Υπουργός Αιγαίου, χαρακτήρισε ως σημαντικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων στη Σάμο και τόνισε ότι το Υπουργείο Αιγαίου από την πλευρά του επιχειρώντας να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, μέχρι σήμερα έχει διαθέσει εκατό εκατομμύρια (100.000.000) δραχμές στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους Ο.Τ.Α. της Σάμου. Από αυτά, όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, τα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) διατέθηκαν για έργα αναδάσωσης και δενδροφύτευσης και τα υπόλοιπα πενήντα (50.000.000) δραχμές για έργα πυροπροστασίας, ενώ παράλληλα το Υπουργείο προμηθεύτηκε και απέστειλε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου και τους Ο.Τ.Α. πυροσβεστικό όχημα, διασωστικά εργαλεία, αντιπυρικές στολές, αντλίες νερού κ.α.

Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, η πυρκαγιά του καλοκαιριού εκτός από το Κράτος ευαισθητοποίησε και τους ιδιωτικούς φορείς, όπως η MARFIN, η οποία προσφέρθηκε να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αιγαίου, έφερε σε επαφή την Εταιρεία με την τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου και αφού εξετάστηκαν από κοινού διάφορες προτάσεις κατέληξαν στη συγκεκριμένη μορφή προσφοράς.

Ο Υπουργός Αιγαίου υπογράμμισε με έμφαση ότι η Τουριστική περίοδος του 2001 για την Σάμο, με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται αισιόδοξη και πως η Σάμος θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα σημαντικό πόλο τουρισμού. Ακόμα ο κ. Σηφουνάκης, υπογράμμισε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο στάδιο συνεργασίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφορά στη δημιουργία ενός Μουσείου Αγγειοπλαστικής, στο χωριό Μαυραντζέοι που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά, όπου θα αγοραστεί

και θα αναστηλωθεί ένα από τα κατεστραμμένα κτίρια, όπου θα στεγαστεί το Μουσείο.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, ευχαρίστησε την Εταιρεία MARFIN για την προσφορά της και τόνισε ότι οι κρατικές ενισχύσεις για την Σάμο θα ξεπεράσουν τα τέσσερα (4) δισεκατομμύρια. Ο Δήμαρχος Πυθαγορείου Νικόλας Μάρκου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Αιγαίου για την ευαισθησία που έχει επιδείξει για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού και χαρακτήρισε σημαντική την προσφορά της MARFIN, η οποία όπως είπε με τα 50.000 ελαιόδεντρα θα αποκαταστήσει την ελαιοπαραγωγή και θα συνδράμει στο εισόδημα των αγροτών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της MARFIN, Ανδρέας Βγενόπουλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει ευαισθησία στον ιδιωτικό τομέα και πως οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ζωντανό κύτταρο για την οικονομία, αλλά και για την κοινωνία και επιθυμούν να συμπαραστέκονται στο κοινωνικό σύνολο όταν αυτό περνάει δοκιμασίες. Υπογράμμισε ότι η καταστροφή της Σάμου από την πυρκαγιά άγγιξε όλους και αμέσως η Εταιρεία αναζήτησε τρόπους να συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων και υπογράμμισε με έμφαση ότι «είμαστε υπερήφανοι για αυτή μας την προσφορά».

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ακόμα ότι στόχος της προσφοράς αυτής που ξεπερνάει τα 50.000.000 (πενήντα) εκατομμύρια δραχμές είναι να μην επεκταθεί περαιτέρω η ερήμωση της υπαίθρου και να βοηθηθούν οι κάτοικοι να ζήσουν στον δικό τους τόπο.

http://www.antinews.gr/?p=41402

Ανώνυμος είπε...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με τα όσα του καταλόγισε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για δωρεά προκειμένου να αποκατασταθούν καμένες εκτάσεις στη Σάμο...


Ο υφυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι στο τότε υπουργείο Αιγαίου. Παρέθεσε μάλιστα και δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου.

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο.

» Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.»

Ο κ. Σηφουνάκης συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος αναγνώρισε την Τρίτη ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου.

«Αρα δεν ενεχείρησε τίποτα ούτε στον Σηφουνάκη ούτε στο Υπουργείο Αιγαίου. Είναι προφανές ότι ο κ. Βγενόπουλος προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με ανύπαρκτα θέματα, παραπλανητικά προκειμένου να αποφύγει τη συζήτηση για συγκεκριμένα και επώδυνα.»

Τέλος, ο υφυπουργός παραθέτει και τις δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης -μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της.

tanea

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ "ΔΗΘΕΝ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις για να φανεί πόσο επικίνδυνοι είναι οι οπορτουνιστές για το εργατικό κίνημα. Δε χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για να φανεί ότι επί της ουσίας λειτούργησαν με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ως παπαγαλάκια της προπαγάνδας του συστήματος. Κάποιοι "αριστεροί" αναλαμβάνουν το ρόλο του συνεργάτη του συστήματος, αναλαμβάνουν ανοιχτά πλέον να παίξουν το ρόλο του προβοκάτορα, του απεργοσπάστη και του εισαγγελέα, απέναντι σε αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία που...

κήρυξαν τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ.
Αυτό θα πει οπορτουνισμός. Τσάκισμα κάθε ριζοσπαστικοποίησης, μέγιστη υπηρεσία στο σύστημα και στον κομματικό συνδικαλισμό.
80 χρόνια αγώνες και θυσία όλα τα πουλήσανε για μια εταιρία...
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης...στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.

http://www.typografeio.blogspot.comης