Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ξεφτίλισε από το «Εν Αθήναις» τον Ε. Βενιζέλο ο Γ. Τράγκας !



Μαζί με τον Ε. Βενιζέλο πήρε η μπόρα και όλο το σάπιο Αθηνοκεντρικό Πολιτικό μας Σύστημα ! ! !


Και λίγα του είπε, για την απαράδεκτη ανακοίνωσή του κατά των Ηρωικών Πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας μας !

Αξίζει να ακούσετε τη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή
εδώ !



7 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ένας πιλότος της Π.Α. απαντά στον κ. Βενιζέλο !

Από τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο, μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ.
Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε.
Ζω μ’ αυτό, παθαίνω μ’ αυτό.
Και είμαι πάντα εκεί.
Εκεί που με έταξε η πατρίδα.
Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί.
Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.
Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση redding και μετά scrample.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε;
Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα.
Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους… τα πάντα.
Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.
Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, «ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά».
Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι «δουλειά» κάνω και ας είναι 6 ετών.
Φοβάται.
Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε.
Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.
Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά.
Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!!
Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας.
Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.
Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος.
Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα.
Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.
Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: «ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας» και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.
Καληνύχτα σας…κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας… κύριε Βενιζέλο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΓΑΛΗ.
ΑΙΣΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΡΙΕ ΕΒΡΑΙΟΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕ
ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙ , ΤΣΙΠΑ ΚΑΜΙΑ , ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΛΟΧΕΡΑ? ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΡΩΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΜΕ και οι Απέναντι‏...
Με αφορμή τον "αποκλεισμό" του ξένου κρουαζιεροπλοίου

Από taktsek
Με αφορμή τη στάση του ΠΑΜΕ στο ξένο κρουαζιερόπλοιο και τον αποκλεισμό των επιβατών του θα πρέπει να αφυπνίσει εμάς τους υπόλοιπους πολίτες για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει γενικά στον Ελληνικό τουρισμό μια χούφτα από ανεγκέφαλους και που είναι βέβαιο ότι τέτοιες ενέργειες θα επαναληφθούν και στο μέλλον, και μάλιστα μενούσης της τουριστικής περιόδου.
Αυτοί οι άνθρωποι μπροστά στα συμφέροντα τους δεν υπολογίζουν τίποτα, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που...

ζουν από το τουρισμό δεν μετράνε για αυτούς.
Αυτοί οι τουρίστες είναι σίγουρο ότι θα ενημερώσουν γνωστούς και ιστοσελίδες για την εμπειρία τους στην Ελλάδα και με τη προτροπή να αποφεύγεται η χώρα μας πάση θυσία.
Αυτές οι τσαμπουκαλίδικες ενέργειες μόνο μειοδοτικές μπορούν να χαρακτηρισθούν και μάλιστα μέσα σε μία κρίση που κάθε ευρώ μετράει.
Εμείς οι Απέναντι που πραγματικά αγαπάμε και δουλεύουμε για αυτή τη χώρα θα πρέπει να αντιδράσουμε επί τέλους σε αυτό το μπουλούκι που πάνω από πατρίδα και νόμους έχει το κόμμα.
www.press-gr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε κοπανε Βενιζελε;

Που εχετε εσεις οι πολιτικαντηδες το θρασος να κανετε και δηλωσεις για τους πιλοτους μας;

Συντεχνια ρε οι πιλοτοι;

Που οταν αυτοι δινουν την ψυχη τους καθε μερα (για πενταροδεκαρες) εσεις πινετε το φραπουτσινο σας στα Κολωνακια;

Που κανονικα θα επρεπε οι πιλοτοι να ειναι οι καλυτερα αμειβομενοι; Και εσεις αντι γι’ αυτο τους κοβετε τα επιδοματα λες και ειναι τιποτα ρεμπεσκεδες που βαζουν σφραγιδες καθισμενοι στο γραφειακι τους.

Και αντι να κρυφτειτε σε τιποτα λαγουμια “τους τη λετε” κιολας;

Ρε λιγη τσιπα εχει απομεινει σε κανεναν απο σας;;;

Παχυδερμα ζωντοβολα, ε ζωντοβολα.

Να χεσω και τα καθηγητιλικια σας και ολα!

Κοπριτες!

Πιλότος είπε...

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα... Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο... το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη.

Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος;

Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα....... χαλάλι σας!

Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Λιανού Κυριακούλα είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ! ! !

«Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική», έλεγε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, και η συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου επιβεβαιώνει πλήρως τη ρήση του.
Χρειάζεται αφάνταστη αλαζονεία και έλλειψη ηθικής , για να προσβάλλει κανείς τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας («οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος).
Εκείνους που έχουν καταγράψει σειρά θυμάτων στον ακήρυκτο πόλεμο του Αιγαίου. Εκείνους που τα βάζουν καθημερινά με τα «G», ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια. Εκείνους που στην ουσία, με το αίμα τους χαράσσουν τις «κόκκινες γραμμές» στην τουρκική προκλητικότητα.
Δεν φτάνει η απόλυτη ασυνέπεια, με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το αίτημα να μην φορολογηθεί το πτητικό επίδομα, δεν αρκεί ότι μόλις πριν τέσσερεις μήνες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Π.Μπεγλίτης, έδινε διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, τώρα απαξιώνουν ένα νευραλγικό βραχίονα της εθνικής μας άμυνας.
Η συμπεριφορά του υπουργείου Αμύνης προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το σκοπό της στοχευμένης αυτής περιστολής δαπανών, (το πτητικό είναι επίδομα επικινδυνότητας και όχι επίδομα πολυτελείας ή παροχής προνομίων σε κάποια συντεχνία).
Μιας περιστολής που όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα φαίνεται πως έχει ως στόχο το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της, το κρισιμότερο δηλαδή κομμάτι της.
Ο κ. Βενιζέλος βέβαια πριν κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τους πιλότους της Π.Α θα πρέπει πρώτα να δώσει στον ελληνικό λαό μια καλή εξήγηση για την απόφασή του να μην πετάξουν τα ελληνικά μαχητικά περά από τον 25ο παράλληλο την προηγούμενη Παρασκευή (επηρεάζοντας άμεσα την αλλαγή των αεροσκαφών επιφυλακής στην Λήμνο με ότι συνεπάγεται αυτό για την εθνική μας ασφάλεια ). Γιατί απαγόρεψε ο υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ να πετάξουν τα ελληνικά αεροσκάφη σε ελληνικούς ουρανούς;
Η «λευκή απεργία» των ιπταμένων (απέχουν από τις εκπαιδευτικές πτήσεις ως διαμαρτυρία ενώ πραγματοποιούν κανονικά αυτές που άπτονται σε θέματα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, δηλαδή αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις) ήταν –ίσως- το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων ημερών. Γιατί εκφράζει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, τις τεράστιες ρωγμές που δημιουργούνται σήμερα στην άμυνα της χώρας, την κοινωνία και σε κάθε παράμετρο της ζωής της χώρας.
Ρωγμές οι οποίες δεν δημιουργούνται από μόνες τους , αλλά κάποιοι τις προκαλούν, αν όχι τις επιδιώκουν. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από λάθος. Είναι έγκλημα !

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ...Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...




Ούτε σήμερα απήργησαν στο κομματικό τυπογραφείο...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΩΣ ΟΙ SYNTROFOI
ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...




Σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων η Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων μαζί με το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το τυπογραφείο του ΛΥΚΟΣ ΑΕ και σε άλλα τυπογραφεία με σημαίες του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να εμποδίσουν την λειτουργία τους.


Καλούμε το ΣΕΜΕΕ και τον πρόεδρο του κύριο Κόκκορη, να πάρουν αμέσως θέση, να καταγγείλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τον πόλεμο που δέχεται ο κλάδος ακόμα και σε μέρα απεργίας από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και τα επαγγελματικά κομματικά τους στελέχη.



Δίνεται γενικότερα μια μάχη που δεν είναι ευκαιριακή, που έχει πίσω της γερή απόφαση για ταξική απάντηση στους κόκκινους κεφαλαιοκράτες και την τυποεκδοτική τους και μπροστά της συγκεκριμένο το δρόμο που βαδίζει. Η ταξική ένταση στην τυπογραφία είναι αναπόφευκτη καθώς καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο οι προσφιλείς μύθοι, που έχουν την προστασία των συμφερόντων της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.
Η χτεσινή και η σημερινή λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μέρα απεργίας είναι η απόδειξη του ρόλου που έχουν οι αριστεροί καπιταλίστες του κκε απέναντι στο εργατικό κίνημα.-



ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ (Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Χρήστο Ματζώρο.




Ο κλάδος να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμή του
και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης
www.typografeio.blogspot.com