Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Δεν αγγίζει το Χαϊδάρι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»


Οριστικό τέλος στα σενάρια ενοποίησης του Δήμου μας με την Αγία Βαρβάρα !

Τα βασικότερα κριτήρια της μεταρρύθμισης

- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10.000 για αυτούς που συνενώνονται και 12.000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι.
- Στις μητροπολιτικές περιοχές των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25.000 κατοίκους.
- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού.
- Στους ορεινούς το πλαφόν θα αγγίζει τις 2.000 ενώ κάθε νησί θα αποτελεί και ανεξάρτητο δήμο.
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών επανάλαβε ότι δεν μπορούν να διασπαστούν τα όρια νομών (δηλαδή, δεν μεταφέρεται κανένας υπάρχων δήμος σε άλλο νομό), ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μεταφορά δημοτικών διαμερισμάτων σε άλλους δήμους, στο μέλλον.
Για να αποδείξει την σημασία των συνενώσεων όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 88% του συνόλου των σημερινών δήμων που έχουν πληθυσμό μικρότερο από 10000 κατοίκους κατάφεραν να εντάξουν στο Γ΄ ΚΠΣ κατά μέσο όρο 9 έργα, ενώ οι άνω των 100.000 που είναι μια μικρή μειοψηφία ενέταξαν κατά μέσο όρο 94 έργα.
Παράλληλα, όπως επανέλαβε ο υπουργός, τα 6.000 νομικά πρόσωπα των δήμων μειώνονται σε 2.000 ενώ προβλέπεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ.
Έτσι οι δήμοι με σημαντικά οικονομικά προβλήματα θα έχουν όριο στο δανεισμό τους ο οποίος δεν θα υπερβαίνει το 5% των ετήσιων εσόδων τους.

Μείωση στελεχών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης

Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις. Να σημειώσουμε ότι οι περιφέρειες παραμένουν στα όρια των σημερινών.
Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες.
Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται, όπως είπε ο υπουργός σε 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο. Πηγές του υπουργείου ωστόσο υπολογίζουν ότι το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δύο δισ. ευρώ.
Μία ακόμη σημαντική διάταξη του νομοσχεδίου είναι αυτή που ορίζει ότι ένα δημοτικό διαμέρισμα θα μπορεί στο μέλλον να ενοποιηθεί με άλλον δήμο. Για παράδειγμα, ένας δήμος που έχει αγροτικό και αστικό χαρακτήρα και συνενώνεται με έναν αστικό δήμο, θα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να «κοπεί» το αγροτικό του κομμάτι και να συνενωθεί με έναν άλλον όμορο αγροτικό δήμο.

Για να δείτε τους χάρτες του «Καλλικράτη» κάντε κλικ εδώ:


Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του προσχεδίου νόμου κάντε κλικ εδώ:

Για να διαβάσετε την αιτιολογική έκθεση κάντε κλικ εδώ:

Για να διαβάσετε την έκθεση των συνεπειών της ρύθμισης κάντε κλικ εδώ:

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού κάντε κλικ εδώ:

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του υπουργού Εσωτερικών κάντε κλικ εδώ:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ : …187… Ασπρόπυργος 29/04/10


1Η ΜΑΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας μπροστά σε πρωτοφανή γεγονότα τα οποία δίνουν το άλλοθι στην κυβέρνηση για την λήψη πολύ σκληρών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
Η ιστορικότητα της στιγμής πλέον παίρνει διαστάσεις που ξεπερνούν το ρητορικό λόγο και σίγουρα η αποτύπωσή της δεν μπορεί εύκολα σήμερα να προσεγγίσει τις πραγματικές της διαστάσεις. Καθημερινά νέα δεδομένα συμπληρώνουν και διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό τοπίο για τη χώρα μας, την οικονομική και κοινωνική της συνοχή.
Τα μέτρα που θα αποφασιστούν για την «έξοδο» της χώρας από την κρίση στην οποία την έφεραν οι μεγαλοκαρχαρίες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, θα φορτωθούν στις πλάτες αυτών που δεν έφταιξαν ποτέ, δηλαδή στους εργαζόμενους ! Έτσι θα μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της χώρας.
Οι εργαζόμενοι που καμία απολύτως ευθύνη δεν έχουν για τα όσα αυτή την στιγμή μας οδήγησαν στο σφιχταγκάλιασμα του ΔΝΤ καλούνται να πληρώσουν με το αίμα τους τα σπασμένα των κυβερνητικών επιλογών, την ίδια στιγμή που για το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε όλα τα παραπάνω αρκούν οι φθηνοί δεκάρικοι του τύπου ότι οι πολιτικοί μας έχουν απλά και μόνο πολιτική ευθύνη που τους αποδίδεται κατά την εκλογική διαδικασία.
Να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν, όσοι εισφοροδιαφεύγουν, όσοι κατασπατάλησαν τον πλούτο αυτού του τόπου, όσοι με πράξεις τους ή παραλείψεις, οδήγησαν μια ολάκερη χώρα στην χρεοκοπία διαλύοντας τον κοινωνικό της ιστό, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια δικαίου, πισωγυρίζοντάς μας στην εποχή του 50. Οι Έλληνες εργαζόμενοι :
 ΔΕΝ ανέχονται να αποτελέσουν για μια ακόμα φορά τα θύματα της δικής τους βουλιμίας
 ΔΕΝ ανέχονται να πληρώνουν μόνιμα αυτοί και οι συνταξιούχοι, τις δικές τους επιλογές που μας οδήγησαν όχι πια στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον Καιάδα του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού.
 ΔΕΝ ανεχόμαστε πια αυτούς που έχουν διαμορφώσει για τους εαυτούς τους προϋποθέσεις εύκολου βίου σε βάρος του λαού, χωρίς να φοβούνται για τις ελάχιστες των επιπτώσεων σε βάρος τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην φετινή Πρωτομαγιά να συμπαραταχθούμε με την ΓΣΕΕ, την ΠΟΕΠΔΧΒ και τα Εργατικά Κέντρα Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης για να διατρανώσουμε την θέση μας ότι οι επιλογές που στοχοποιούν τις κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερες τάξεις θα μας βρουν ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ και αντιμέτωπους.
Θα μας βρούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ χωρίς δισταγμούς γιατί για εμάς προέχει, προκειμένου να πάμε σε ένα καλύτερο αύριο, όπως επαγγέλλονται οι θεματοφύλακες και υποστηρικτές των λύσεων τύπου ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. Απαιτούμε να Έχουμε Αύριο.
Και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε.
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στους εαυτούς μας
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στην νέα γενιά
Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στα Παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ
στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11:00
και στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη στις 10:30

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν τα συνδικάτα και η πλειοψηφία των συνδικαλιστών δεν ήταν πουλημένα ''τομάρια'',οι δικαστικοί μας δεν εξαρτιώντουσαν από την εκάστωτε εξουσία και δεν συμπορεύοντουσαν με τα λαμόγια πολιτικούς,αν η αστυνομία ήταν εκπαιδευμένη και συνειδητοποιούσε τον ρόλο της ύπαρξης της,αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτήν την θέση πήγαιναν στο Γουδή,και ορισμένοι που πούλησαν την Ελλάδα το 1996('Ιμια)τους ακολουθούσαν τους προαναφερόμενους κι αν ο κόσμος ξεσηκωνόταν,οργανωμένα,όχι οπως τις φαιδρότητες του Π.Α.ΜΕ.που εμπόδισε Ισπανούς τουρίστες να επιβιβαστούν στο καράβι με το οποιο ήρθαν στην χώρα μας(μας έκανα την τιμή...),κι αν η απεργίες κρατούσαν ένα μήνα κι όχι 1 η 2 μέρες τότε θα άλλαζαν πολλά πράγματα.
Αν συνεχίσουμε με αυτήν την τακτική θα ξεπουλήσουμε όλη την χώρα μας.ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ!
Σας ευχαριστώ γιατον χρόνο σας.