Θα την καταντήσουν με τη διαδικασία εκλογής που μεθοδεύουν...
Πολίτη του διαδικτύου καλώς όρισες. Βρίσκεσαι σε βήμα διαλόγου, διεκδίκησης, σαρκασμού και αμφισβήτησης της κάθε λογής εξουσίας. Επειδή τίποτα δε χαρίζεται και όλα κατακτώνται, σε προτρέπω να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν και να μην απεμπολάς τα δικαιώματά σου. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Ελεύθερα και με οιονδήποτε τρόπο, η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διακίνηση, ακόμα και οικειοποίηση, των ενυπόγραφων ιδεών μου, απ’ αυτό το blog. Γιατί οι Ιδέες πρέπει να διακινούνται Ελεύθερα, δίχως περιορισμούς...
1 σχόλιο:
Να πως λειτουργουσαν οι εκλεκτοι του καραμανλη κ εφτασαν στο εξευτελιστικο 33,4....
Εξασφάλισε το διορισμό της κόρης του πριν φύγει από το υπουργείο
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 01:30
Μπορεί με την αλλαγή της κυβέρνησης να έφυγε από το υπουργείο Παιδείας ο πρώην υφυπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, άφησε όμως παρακαταθήκη… το επαγγελματικό μέλλον της κόρης του.
Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός «Κίτρινος Τύπος», ο πρώην υφυπουργός κατάφερε να «περάσει» φωτογραφική τροπολογία, ώστε, όταν αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά οι φοιτητές Διδακτικής Τεχνολογίας -κατ’ επέκταση και η κόρη του- να έχουν πλεονέκτημα διορισμού στη μέση εκπαίδευση.
Πώς το πέτυχε αυτό; Αναβαθμίζοντας το συγκεκριμένο τμήμα σε καθηγητική σχολή.
Ο Αλέξανδρος Ρονιώτης, καθηγητής πληροφορικής από το Ηράκλειο της Κρήτης, και 170 συνάδελφοί του, αποκαλύπτουν πώς τον Αύγουστο του 2009 «πέρασε» η συγκεκριμένη τροπολογία, που μάλιστα αδικεί 5.000 φοιτητές άλλων σχολών ανά την επικράτεια.
Η τροπολογία αυτή καθιστά το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά καθηγητική σχολή. Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι του τμήματος -άρα και η κόρη του πρώην υφυπουργού- αποκτούν απόλυτη προτεραιότητα διορισμού έναντι ακόμη και των αποφοίτων που έχουν υψηλότερη επίδοση σε ενδεχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αρνείται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία υπεγράφη για να ευνοηθεί η κόρη του. Ισχυρίζεται ότι η διάταξη αφορά και στα τμήματα άλλων σχολών, όσων, όπως λέει, έχουν περισσότερα παιδαγωγικά μαθήματα.
Αν και το 2006 όλες οι σχολές πληροφορικής ενσωμάτωσαν τα ίδια ακριβώς παιδαγωγικά μαθήματα, ο πρώην υφυπουργός επιμένει ότι στηρίχτηκε σε πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
www.zougla.gr
Δημοσίευση σχολίου