Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κρατικά αυτοκίνητα και κυβικά εκατοστά: Μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος.

Ηonda Insight Hybrid 1300
Honda Civic Hybrid 1300
Toyota Prius 1800
Ναι συμφωνώ απόλυτα με τον περιορισμό των κυβικών εκατοστών !
Όχι γιατί είναι η σωστή απόφαση, αλλά γιατί πρέπει να πληρωθούν όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι με τον ίδιο τρόπο που πληρώνουν τους Έλληνες πολίτες τα τελευταία 40 χρόνια και δε στέκομαι στο αν η απόφαση είναι φωτογραφική ή όχι.
Και εξηγούμαι: Οι Έλληνες πολίτες καταδυναστεύονται από τις αποφάσεις της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια και στον τομέα της αγοράς αυτοκινήτου.
Παράλογοι νομοθέτες διατηρούν τον παραλογισμό των κυβικών εκατοστών, των τελών ταξινόμησης και των τεκμηρίων, βάσει κυβισμού, στερώντας μας τη δυνατότητα αγοράς ασφαλών και γιατί όχι και μη ρυπογόνων αυτοκινήτων.
Άλλωστε σε ποια άλλη χώρα θα συναντήσετε τον παραλογισμό της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε δυο πόλεις της επικράτειας, λες και η ρύπανση μπορεί να περιορισθεί εντός ή εκτός των ορίων αυτών των πόλεων;
Άσε που με την πρόοδο της τεχνολογίας τα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel είναι πλέον καθαρότερα και από τα υβριδικά.
Ο Υπουργός, καλά θα κάνει να συμβουλευθεί τους ειδικούς σε αυτό το θέμα που διαιωνίζεται.
Αλλά για να ξαναέρθουμε στο θέμα μας ΝΑΙ συμφωνώ με την απόφασή του, βλέποντας το θέμα έστω και από άλλη σκοπιά.
Ποτέ μου δε μπόρεσα να ξεπεράσω την προκλητική παρουσία του Γιώργου Βουλγαράκη στο γήπεδο με κρατική BMW Series 7, όταν δίπλα του ακριβώς μου την έπεφταν οι πιτσιρικάδες για να τσοντάρω στην αγορά του εισιτηρίου τους ή ποτέ μου δε χώνεψα την έξοδο για καφέ στο Δάσος Χαϊδαρίου του Απόστολου Κακλαμάνη με την κρατική Mercedes S Class, έστω και αν ήταν Πρόεδρος της Βουλής.
Οφείλω να επισημάνω και δυο σεμνές παρουσίες εθνοπατέρων όλα αυτά τα χρόνια…
Της Φωτεινής Πιπιλή και του Άρη Σταθάκη με Toyota Prius, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη εάν αδικώ παραλείποντας και κάποιον άλλο.
Εν κατακλείδι και συνοψίζοντας, θεωρό ανήθικο να απολαμβάνεις τσάμπα, αυτό που με δρακόντειους νόμους ΕΣΥ στερείς από του άλλους.

Να και άλλος ένας λόγος που γουστάρω ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ.

Κλικάρετε στους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους.

Διαβούλευση για το Σχέδιο Απόφασης : Καθιέρωση ανωτάτου ορίου κυβισμού Κρατικών Αυτοκινήτων και άλλες διατάξεις

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε γιωργο στην εποχη μας και η κουτση μαρια εχει mercedes,τι να λεει...και εσυ mercedes εχεις....αυτα ειναι λαικισμοι...η ουσια βρισκεται στην επιλυση των προβληματων του μεσου πολιτη...αυτη ειναι η πραγματικη τομη που θα επαναφερει την πραγματικη αξιοπιστια του πολιτικου συστηματος....μην κυνηγας μαγισσες...οσο για τηνπιπιλη και τον σταθακη τοσα χρνια στην εξουσια τι εκαναν για το κυκλοφοριακο και για το ρυπογονα οχηματα?απολυτως τιποτα...και εσυ απο εδω τους προβαλλεις συνεχως δηλαδη τους γλειφεις για να στηριξουν τον συμπατριωτη σου τον σαμαρα...παλιο το κολπο γιωργακη....

Ανώνυμος είπε...

ετσι γιωργο οδηγαμε lexus για να ξενερωνουμε εσενα....