Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Η αποθέωση της ταλαιπωρίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.






Δεν περιγράφεται η ταλαιπωρία σήμερα στην Ηγουμενίτσα, όπου οι ουρές των αυτοκινήτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, κατάκοποι ταξιδιώτες, μωρά και γονείς σε απόγνωση, το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 C, τα περίπτερα και τα μαγαζιά να έχουν ξεπουλήσει και το τελευταίο μπουκάλι νερού και η βενζίνη στα ρεζερβουάρ να έχει πιάσει πάτο από την απαραίτητη λειτουργία των κλιματιστικών.
Χιλιάδες λίτρα βενζίνης σπαταλήθηκαν, χιλιάδες εργατοώρες χάθηκαν και για άλλη μια φορά γκρεμίζουμε ότι προσπαθούμε να χτίσουμε στον τουρισμό της χώρας.
Έξι ώρες έκανα να φτάσω στην Ηγουμενίτσα από την Καλαμάτα και άλλες έξι χρειάστηκαν για να περάσω στην Κέρκυρα με το ferry boat !
Και όλα αυτά γιατί μια συντεχνία ξεφτιλισμένων μαουνιέρηδων απεργεί μέσα στο κατακαλόκαιρο εκβιάζοντας για τα κεκτημένα της την εργοδοσία της και το ΥΕΝ ασελγώντας παρά φύση στο κοινωνικό σύνολο.
Και αν δεχτώ την περίπτωση του δικαίου των αιτημάτων τους, δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ την αδράνεια του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού που πιθανόν μη θέλοντας να τα χαλάσει με τα φιλαράκια του τους εφοπλιστές, δεν παρεμβαίνει να δώσει λύση πριν οδηγηθούμε σε αυτή την απερίγραπτη ταλαιπωρία και τον διεθνή διασυρμό μας.
Κατά τα άλλα το Υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης κάνει καμπάνιες στο εξωτερικό για να προσελκύσει τουρίστες…
Ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που έφαγαν σήμερα πακέτο είναι διατεθειμένοι να ξανάρθουν στην Κέρκυρα.
Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω πόσο άσχημα αισθάνθηκαν κατά την άφιξή μας οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου MARBELLA CORFU στην Κέρκυρα για την ταλαιπωρία μας, παρόλο που δεν είχαν καμιά ευθύνη και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν για να μας εξυπηρετήσουν και να απαλύνουν τις κακές εντυπώσεις μας.
Τελειώνοντας θα φωνάξω για άλλη μια φορά εκεί στη Ρηγίλλης: «Επιτέλους τσακίστε τις συντεχνίες», αλλά καθορίστε και τους όρους του παιχνιδιού «Τσακίζοντας τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: